BAMBEA - Bewegen in Amsterdam met Beacons

Project

In het project Bewegen in Amsterdam met Beacons (BAMBEA) onderzoeken we hoe Internet of Things technologie als bluetooth (i)Beacons Amsterdammers kan ondersteunen om meer te bewegen. Wilt u de in dit onderzoek ontwikkelde app testen? Geef u op als deelnemer!

Bewegen is goed voor je. Echter lukt het maar 20% van de Nederlandse volwassenen om drie keer in de week 20 minuten of meer te bewegen [1]. Het gebruik van een smartphone en apps kan helpen mensen te stimuleren meer te bewegen [2, 3]. In het project BAMBEA gaan we een stap verder, door te onderzoeken hoe (i)beacons hierbij kunnen worden ingezet.

Deelnemen?

Woont u in Amsterdam-Oost en wilt u graag meer bewegen en onze app daarvoor uitproberen? Dan kunt u meedoen aan dit onderzoek!

U meldt zich aan via dit formulier

Wat is het verschil met de bestaande apps?

Bestaande beweegapps zijn veelal gericht op prestatie, de app die in het project BAMBEA ontwikkeld wordt is daarentegen gekoppeld aan het niveau van degene die de app gebruikt; aan zijn of haar omstandigheden en eigen doelen. De BAMBEA app is gebaseerd op theorie over het ontwikkelen van beweeggedrag en hoe mensen het beste gemotiveerd en ondersteund kunnen worden bij het ontwikkelen van een gezond beweegpatroon.

In combinatie met de informatie over locatie die de app ontvangt van de beacons levert dit een beweegapp op die rekening houdt met zowel het individu die de app gebruikt als de locatie waar hij of zij zich bevindt.

Samenwerking

Dit project wordt gefinancierd vanuit het speerpunt Urban Vitality van de Hogeschool van Amsterdam, het Amsterdam Creative Industries Network, de gemeente Amsterdam, Info.nl en Glimworm

Partners

Projectinformatie

Startdatum 01-09-2015
Einddatum 31-12-2016

Contactpersonen

Dr. Marije Baart de la faille - Deutekom
Prof. dr. Ben Kröse
Joey van der Bie
Nicky Nibbeling

Meer informatie vindt u op de website van de Hogeschool van Amsterdam.

 

©2015 Amsterdam Institute of Sport Science (AISS)
;