Lezingenreeks EK Atletiek 2016 - Fair Play, please, over eerlijke krachtmeting en vals spel

  • donderdag 9 juni 2016 van 19:30 tot 21:30

Inhoud

Level Playing Field – Herman Ram

Wat dragen die dopingregels bij aan Fair Play? Of dragen ze niets bij? Of zou de sport zelfs eerlijker zijn als het dopingverbod werd opgeheven?

Level Playing Field staat centraal binnen het (mondiale) antidopingbeleid. Een rechtvaardigheidsprincipe waarbij het niet noodzakelijk is dat iedere speler evenveel kans van slagen heeft, maar dat alle spelers zich aan dezelfde regels houden. Sport is volgens velen per definitie oneerlijk, want sporters hebben niet dezelfde aanleg en niet dezelfde mogelijkheden om hun talent te ontplooien. Er kan geen eerlijke sport bestaan in een oneerlijke wereld.

Toch wordt gewerkt met begrippen als Fair Play en Eerlijke Competitie, en zijn die begrippen zelfs van fundamenteel belang voor de sport. Die begrippen worden voor een belangrijk deel gedefinieerd door middel van spelregels. Een bijzondere set spelregels wordt gevormd door de World Anti-Doping Code en de daarop gebaseerde dopingreglementen.

Praktische informatie

Inschrijven
Deze lezing wil je niet missen. Opgeven kan via de onderstaande link.
Inschrijfformulier

Datum en tijd
Donderdag 9 juni van 19:30 – 21:30 (inloop vanaf 19:00)

Locatie
VU Hoofdgebouw - 2A00

Sprekers

Prof. mr. Marjan Olfers - Bijzonder Hoogleraar Sport en Recht - Vrije Universiteit Amsterdam
Bron: SportKnowHowXL


Herman Ram - Directeur Dopingautoriteit


Parkeren?
Vanwege werkzaamheden is er beperkte parkeergelegenheid. Meer informatie is te vinden op de website van de Vrije Universiteit. Wij raden u aan om met het openbaar vervoer of de fiets te komen. 

©2015 Amsterdam Institute of Sport Science (AISS)
;