Lezingenreeks EK Atletiek 2016 - How to run the marathon in sub-2 hours?

  • donderdag 12 mei 2016 van 19:30 tot 21:30

Inhoud

Wereldrecord
Het wereldrecord op de marathon staat momenteel op 2.02.57 en is in handen van Dennis Kimetto. Wetenschappers en hardlooptrainers spreken al jaren over het breken van de twee uur barrière, maar is dat wel mogelijk? Tijdens deze lezing nemen twee onderzoekers van de VU je mee in de wereld van de optimale 42 kilometer en 195 meter.

De ideale omstandigheden
Prof. Hein Daanen is hoogleraar therofysiologie en hij kan je alles vertellen over de ideale weersomstandigheden voor een toprecord op de marathon. Wat zijn de effecten van bijvoorbeeld pre-cooling? 

Dr. Jos de Koning gaat dieper in op het efficiënt gebruiken van je energie en race opbouw. Hoe snel moet je starten en houd je genoeg energie over voor het laatste deel? Op welke delen van de marathon is winst te behalen?

Tot slot vertelt Olivier de Hon meer over de projectgroep Sub2hrs, waar hij onderdeel vanuit maakt. Binnen deze projectgroep werken wetenschappers, sporters en het bedrijfsleven samen om een marathon onder de 2 uur mogelijk te maken. Binnen Sub2hrs neemt Olivier het onderdeel 'anti-doping' voor zijn rekening. 

Praktische informatie

Inschrijven
Deze lezing wil je niet missen. Opgeven kan via de onderstaande link.
Inschrijfformulier

Datum en tijd
Donderdag 12 mei van 19:30 – 21:30 (inloop vanaf 19:00)

Locatie
VU Hoofdgebouw - Auditorium

Sprekers


Prof. dr. Hein Daanen
Professor in Thermofysiologie - Vrije Universiteit
Lector Fashion & Technology - Hogeschool van Amsterdam


Dr. Jos de Koning
Faculteit Bewegingswetenschappen, sectie Fysiologie - Vrije Universiteit


Olivier de Hon
Wetenschappelijk beleidsmedewerker - Dopingautoriteit 

Aanvullende informatie
In aanloop naar de EK Atletiek organiseert het Amsterdan Institute of Sport Science vijf publiekslezingen met uiteenlopende onderwerpen. Meer informatie over de andere lezingen vind je hier.

Parkeren?
Vanwege werkzaamheden is er beperkte parkeergelegenheid. Meer informatie is te vinden op de website van de Vrije Universiteit. Wij raden u aan om met het openbaar vervoer of de fiets te komen. 

©2015 Amsterdam Institute of Sport Science (AISS)
;