Lezingenreeks EK Atletiek 2016 - Wordt talentontwikkeling overschat?

  • donderdag 2 juni 2016 van 19:30 tot 21:30

 

Inhoud

Wordt talentontwikkeling overschat?Geert Savelsbergh en Kai Krabben
‘Nee’ luidt het antwoord van Prof. Geert Savelsbergh en Kai Krabben op deze vraag. Talentontwikkeling staat bij vele sportbonden en clubs centraal. Hoe kan het dan dat er sprake is van een afname in het coördinatievermogen van kinderen? Daarnaast is er een toename van beweegarmoede en blessures onder kinderen. Rond de pubertijd is er sprake van een grote ‘drop-out’ uit de sport. En dit alles terwijl bewegen een positieve invloed heeft op het cognitief functioneren van kinderen. Wat gaat er verkeerd?

Vroege of late specialisatie?
Tijdens deze lezingen bespreken Geert en Kai de voors en tegens van een vroege of late sportspecialisatie. Is het verstand om kinderen van 5 jaar te specialiseren in 1 sport? Of is het beter om eerst meerdere sporten te beoefenen en pas op latere leeftijd te kiezen? Olympische sporters blijken zich relatief vaak laat te specialiseren en hebben diverse sportervaringen opgedaan. Aan de hand van het Athletic Skills Model worden praktijkvoorbeelden uit diverse sporten besproken.

Praktische informatie

Inschrijven
Deze lezing wil je niet missen. Opgeven kan via de onderstaande link.
Inschrijfformulier

Datum en tijd
Donderdag 2 juni van 19:30 – 21:30 (inloop vanaf 19:00)

Locatie
VU Hoofdgebouw - 2A00

Sprekers

Prof. dr. Geert Savelsbergh - VU AmsterdamKai Krabben - VU Amsterdam

Inschrijven
Via deze link kunt u zich inschrijven voor de lezing. 

Parkeren?
Vanwege werkzaamheden is er beperkte parkeergelegenheid. Meer informatie is te vinden op de website van de Vrije Universiteit. Wij raden u aan om met het openbaar vervoer of de fiets te komen.

©2015 Amsterdam Institute of Sport Science (AISS)
;