Topzorg = Topsport Symposium

  • maandag 28 mei 2018 van 15:00 tot 19:00

Nyenrode Business Universiteit en het Amsterdam Institute of Sport Science (AISS) bundelen hun krachten en organiseren samen het symposium ‘Topzorg = Topsport!’. Het symposium vindt plaats op maandagmiddag 28 mei 2018 in de Amsterdam ArenA.

Hoe komt het dat de artiesten van Cirque du Soleil gedurende langere (leef)tijd structureel fitter zijn? Hoe komt het dat voetballers bij AZ Alkmaar conditioneel sterker zijn, minder blessures hebben en hierdoor optimaal blijven presteren? Hoe zijn sommige topverzekeraars in staat medewerkers zo lang mogelijk gezond en gemotiveerd te krijgen en te houden om dagelijks topprestaties te leveren?

Het antwoord ligt in het hebben van een consistente visie die verder gaat dan alleen de eigen organisatie. Het is het hebben van een consistente visie over ketendenken die vertaald kan worden naar de praktijk en die uit is te dragen naar alle specialisten. Tijdens dit unieke symposium maakt u kennis met de ervaringen van professionals uit de topsport en de zorg inzake de ontwikkeling van hun eigen talenten, het fysiek heel blijven en het maximale uit jezelf en je ploeg halen. Hun persoonlijke verhalen zullen ter plekke door de wetenschap onderbouwd worden.

Programma

Key-note speaker is Paul McGinley, Director of Performance Medicine Cirque du Soleil. Hij neemt ons mee in de dagelijkse praktijk van het grootste circus ter wereld. Zijn ervaringen als hoofd medische zaken van de Schotse Rugbybond past hij nu toe binnen het bedrijf Cirque du Soleil. Hoe zorgt hij ervoor dat de artiesten gezond blijven en continu, avond aan avond, een topprestatie kunnen leveren?
Robert Eenhoorn, Directeur Algemene Zaken van voetbalclub AZ Alkmaar gaat in op hun visie over talentontwikkeling. Hoe scout u de beste medewerkers en hoe houdt u ze binnen het bedrijf?

Andere sprekers die ook dieper in zullen gaan op het ontwikkelen van talent, prestatie verbetering en leiderschap, met als rode draad het ontwikkelen van een ketenvisie, zijn:

Prof. dr. Geert Savelsbergh – Vrije Universiteit, Prof. dr. Evert Verhagen – VUmc, Henk Markerink – CEO Amsterdam ArenA, Prof. Dr. Miša Džoljić – Nyenrode Business Universiteit.

Dagvoorzitters: Bartel Berkhout en Cees Vervoorn. 

Registreren

Wilt u zich registreren? Ga dan direct naar deze pagina. 

©2015 Amsterdam Institute of Sport Science (AISS)
;