AISS Symposium II

 De wereld in beweging

De kracht van beweging, sport & science voor positieve impact en verandering

In een tijdperk van ingrijpende veranderingen kan beweging, sport & science fungeren als een krachtige motor voor positieve verandering, zowel binnen als buiten de sportwereld. Dit symposium draait om het delen van kennis en het dichter bij elkaar brengen van praktijk en wetenschap en het belang van samenwerken aan maatschappelijke impact.

Laat je inspireren door sprekers die thema’s zoals impact, veerkracht en innovatie belichten vanuit sport en gezondheid. De dag staat in het teken van verbinding, ontmoeting en kennisdeling in deze veranderende wereld. 

Kosten

€ 25 student / € 50 regulier

Datum

14 febuari 12:30 – 19:00

Plekken

+/- 150 personen

Locatie

de Boelelaan 1109

Sprekers

""

Yannick Balk

Psycholoog Human Performance Team OTC Koninklijke Marechaussee

Yannick balk is van origine sportpsycholoog en werkt nu als Psycholoog Human Performance Team bij het OTC Koninklijke Marechausse in Apeldoorn. Yannick

""

Nicolien Sauerbreij

Olympisch Kampioen Snowboarden Vancouver 2010 en programmamanager Urban & Vechtsportprogramma Topsport Amsterdam

Nicolien Sauerbreij is de eerste Olympische gouden medaillewinnares op het onderdeel snowboarden. Op dit moment is zij manager van het Urban & Vechtsportprogramma van Topsport Amsterdam waar zij 19 jonge sporters begeleidt. Ze behaalde deze medaille in 2010 in Vancouver na een aantal turbulente jaren als topsporter. Ze neemt ons mee in haar ervaring als topsporter in ons land zonder pistes. 

""

Carl Verheijen

 Olympisch Schaatser, Ex Chef de Mission OS 2022, lid Topteam Sportinnovator Voorzitter Beweegalliantie VWS 

Carl Verheijen was een langebaanschaatser met drie olympische medailles en meerdere wereldtitels in de jaren 2000. Hij diende als Chef de Mission voor TeamNL tijdens de Olympische Winterspelen van 2022 in Beijing en is nu voorzitter bij Beweegalliantie Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS).

Thema’s van de Sprekers

""

Verschil maker in een veranderende wereld

  Carl Verheijen

Carl Verheijen neemt ons mee hoe hij vanuit verschillende rollen heeft bijgedragen aan de veranderende wereld. Van topschaatser voor zichzelf, naar Chef de Mission voor tientallen Olympiërs tot voorzitter van de Beweegalliantie die als doel heeft om heel Nederland aan de beweegrichtlijnen te voldoen.

Hij zoekt graag de interactie met het publiek om samen te ontdekken hoe je vanuit verschillende posities samen kan werken en impact kunt maken. 

""

Diepe dalen hoge pieken

 Nicolien Sauerbreij

2024 is een Olympisch en Paralympisch jaar. Dat betekent dat er weer grote uitdagingen voor de sporters, maar ook uitdagingen op de ontwikkeling van nieuwe sporten.

Nicolien vertelt ons hoe de veranderende wereld om haar heen invloed heeft gehad op haar prestaties en gezondheid. Samen met Dr. Mathijs Hofmijster, en Nederlands Kampioen Skateboarden Daniel Moragues uit Urban & Vechtsportprogramma van Topsport Amsterdam, legt zij de link naar nieuwe opkomende sporten en hoe ook zij kunnen profiteren van science en een georganiseerd topsport klimaat.

""

Sportinnovatie

Youfo

Een nieuwe sport in de wereld zetten, wat komt daar bij kijken? De bedenkers en ontwikkelaars vertellen over hun verhaal en ontwikkelingen van het sportspel YOU.FO.

YOU.FO is een van ’s werelds nieuwste sportspellen, gebaseerd op het werpen  en vangen van een aerodynamische ring met speciaal ontworpen sticks.  Erkend vanwege haar innovatieve karakter (winnaar Nationale Sport Innovatie Prijs en PROFIT European Award for Innovation) timmert het YOU.FO team al enkele jaren aan de weg en wordt het ondertussen al in ruim 25+ landen wereldwijd gespeeld.

""

Mentale veerkracht voor presteren onder druk

Yannick Balk

Duurzaam inzetbaar maken van je personeel. In 2022 melden 1,6 miljoen werknemers mentaal en fysieke klachten t.o.v. 1,3 miljoen in 2021. Bij een grote organisatie zoals defensie is dit een groot thema. Hoe kun je de wetenschap gebruiken om hen op de juiste manier voor te bereiden? Yannick Balk, Psycholoog Human Performance Team OTC Koninklijke Marechaussee spreekt over hoe mentale veerkracht je helpt om mensen duurzaam inzetbaar te maken.