Praat jij mee tijdens de expertmeeting over inclusie en aangepaste sport?

Centrum Aangepast Sporten Amsterdam (CASA)
In september 2019 is het Centrum voor Aangepast Sporten Amsterdam (CASA) officieel geopend. CASA behartigt het aangepast sporten binnen het Amsterdam Institute of Sport Science (AISS) en zet zich in om vragen uit de aangepaste sport- en leefstijlpraktijk te beantwoorden door middel van praktijkrelevant onderzoek en het bieden van wetenschappelijke ondersteuning. CASA richt zich daarbij op twee kennisthema’s: Actieve leefstijl – vitaliteit en Prestatieverbetering.

Sport Empowers Disabled Youth (SEDY)
Eén van de projecten binnen CASA is het driejarige Europese project genaamd Sport Empowers Disabled Youth 2 (SEDY2), dat in januari 2020 van start gaat. Uit het eerste deel van dit project (2015-2017) kwam naar voren dat terwijl iedereen hetzelfde recht heeft om deel te nemen aan recreatie- en sportactiviteiten, jongeren met een beperking in het algemeen minder fysiek actief zijn en minder deelnemen aan sportactiviteiten dan leeftijdsgenoten zonder beperking. Het SEDY2 project, waarin Finland, Portugal, Litouwen en Nederland participeren, heeft als doel om deze kwestie aan te pakken door inclusie en gelijke kansen in sport aan te moedigen.

Praat jij ook mee?
Om input te verzamelen voor de start van het SEDY2 project, en om inzicht te krijgen in hoe jij aankijkt tegen inclusie en sporten met een beperking gaan wij graag in een kleine groep met jou in gesprek over dit thema. Dit doen wij op woensdag 15 januari van 10:00-12.00 uur in het Sport Data Valley Lab in Sportcentrum Ookmeer, Dr. Meurerlaan 7, 1067 SM Amsterdam. Praat jij ook mee?

Opgeven kan door een e-mail te sturen naar Vera Dekkers: v.t.dekkers@hva.nl. Mocht je zelf verhinderd zijn, maar wel iemand kennen die hierbij aanwezig kan en wil zijn, stuur zijn of haar naam dan gerust aan ons door.

;