Doe jij mee aan de Onbeperkte Elfstedentocht?

Van 15 tot en met 19 september 2021 vindt de tweede editie van de Onbeperkte Elfstedentocht plaats. Een evenement waar iedereen met een chronische aandoening of een beperking aan mee kan doen. De organisatie wil mensen waarvoor het niet vanzelfsprekend is dat zij deelnemen aan evenementen, de kans geven om de iconische Elfstedentocht in het prachtige Friensland (voor een deel) af te leggen. Deelnemers bepalen hun eigen doel en leggen de route vervolgens af met een handbike, scootmobiel, driewieler, rollator, rolstoel, e-bike of welk hulpmiddel dan ook. 

In september 2020 werd het evenement voor het eerst gehouden. Er deden toen, verspreid over vijf dagen, inclusief buddy's zo'n honderd mensen mee. Onder meer mensen met ALS, een hersentumor of afasie, maar ook senioren die in beweging willen blijven kunnen meedoen. De organisatie faciliteert alles wat de deelnemers nodig hebben: "Er zijn al zoveel drempels voor deze mensen. Ze vragen zich bijvoorbeeld af hoe ze hun scootmobiel bij de start krijgen. Juist over deze zaken willen wij meedenken. Als dat betekent dat we een aanhanger moeten huren, dan willen we dat graag doen. We merkten ook dat de route erg mooi is, maar niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Je kunt nergens naar de wc. Daarom hebben we bij ieder verzorgingspost een rolstoeltoegankelijke dixi neergezet.” 

Wil jij meer weten over het evenement of ben je geïnteresseerd om mee te doen? Kijk dan op de website, lees dit artikel van SportknowhowXL of bekijk de documentaire Trochsette op Youtube. 

 

 

;