AISS & CTO Amsterdam Expertmeeting - 23 september

Op woensdag 23 september wordt de eerste editie van de AISS & CTO Expertmeeting georganiseerd. 

Feedbacksystemen: Real-time monitoring en feedback

In de toekomst zullen steeds grotere investeringen nodig zullen zijn om steeds kleinere prestatieverschillen te overbruggen. Real-time monitoring en directe feedback (en wellicht feedforward) worden mogelijk en vormen een belangrijke toevoeging aan het werk van de trainer/coach.

Tijd: 10:00 – 13:00 uur (inclusief lunch)
Locatie: Frans Otten Stadion
Sprekers:

Martin Truijens (VU, Olympisch zwemtrainer)
Truijens.jpg 

Biografie: Martin Truijens is Olympisch trainer/coach (zwemsport), gepromoveerd Bewegingswetenschapper (Vrije Universiteit, Amsterdam) en auteur van diverse artikelen. Sinds 2005 is Martin actief als hoofdverantwoordelijke voor het topzwemmen in Amsterdam. Onder de leiding van deze kleine “generaal” werden in de afgelopen jaren meer dan 50 internationale medailles bij elkaar gezwommen. De gouden Olympische estafette-medaille in 2008 met bijdragen van Femke Heemskerk (series en finale) en Manon van Rooijen (series) vormde daarbij een bijzonder hoogtepunt. Martin won tweemaal de prijs van ‘Coach van Amsterdam’ en speelde een belangrijke rol bij de verdere professionalisering van de zwemsport in Amsterdam (o.a. het aanbrengen van een onderwatercamera-systeem en het realiseren van een High Performance Gym in het Sloterparkbad). Martin heeft een duidelijke visie op sport, bewegen en gezondheid die hij altijd en overal uitdraagt. Hij wordt gekenmerkt door zijn gestructureerde manier van werken, zijn no-nonsense aanpak en zijn duidelijke en directe manier van communiceren. Geen uitdaging gaat hij uit de weg en hij zal een ieder stimuleren datzelfde te doen: haal het maximale uit jezelf!

Expertise: hoogte- en inspanningsfysiologie, sportbiomechanica, zwemmen, coaching

Sander Ganzevles (VU promovendus en ex-zwemmer)

Ganzevles.gif

Biografie: Bewegingsweten­schapper en voormalig zweminternational. Momenteel is hij promovendus aan de Faculteit der Bewegingswetenschappen van de VU in Amsterdam en tevens werkt hij als embedded scientist en coach voor de KNZB.

Expertise: Hartslagfrequentie tijdens rust en inspanning, hartritmevariabiliteit, accelerometrie, zwemmen in het algemeen.

Expertmeetings

Het ‘Amsterdam Institute of Sport Science’ (AISS) en het Centrum van Topsport & Onderwijs (CTO) Amsterdam willen (wetenschappelijk en praktijkrelevant) kennis delen met sporters, coaches en experts die werken in de praktijk van de topsport en sportieve talentontwikkeling. De coach en de sporter staan hierbij centraal en er wordt gestreefd naar een multidisciplinaire aanpak van kennisdeling.

Wat willen CTO en AISS bereiken met de expertmeetings?

  • Kennisdeling met coaches/trainers/experts/etc.
  • Het op gang brengen van een vruchtbare discussie
  • Het opdoen van nieuwe inzichten over het dag-thema, zowel bij de trainers/coaches als bij de experts/scientists
  • De kennis die wordt opgedaan kan direct in praktijk worden gebracht
  • Netwerken

Opgeven?

Opgeven kan via de volgende link

©2015 Amsterdam Institute of Sport Science (AISS)
;