AISS en Lectoraat Fashion Research & Technology

Prof. Dr. Hein Daanen is lector Fashion Research & Technology aan het Amsterdam Fashion Institute. Dit lectoraat kan een bijzondere plaats innemen in het netwerk van AISS. Sportkleding met de juiste eigenschappen (pasvorm, dikte, ventilatie, etc.) kunnen van essentieel belang zijn in de sport. Hein Daanen is gespecialiseerd in 3D antropometrie (toepassingen in maatvoering van kleding) en thermofysiologie (warmtehuishouding in beschermende kleding). 

Amsterdam Fashion Institute (AMFI)

Het AMFI is een van de grootste modeopleidingen ter wereld. Er kan afgestudeerd worden in drie richtingen: Fashion & Design, Fashion & Management en Fashion & Branding. In het lectoraat Fashion & Technology voeren onderzoekers, docenten en studenten praktijkgericht onderzoek uit in opdracht van de creatieve industrie en ICT sector. De sportsector is hier een mooie aanvulling op. 

Onderzoek labs

Het AMFI beschikt over een drietal meetlabs, namelijk een fysisch lab, een chemisch lab en een scan lab. Vooral het scan lab met de 3D bodyscanner is uniek. De 3D bodyscanner geeft studenten, docenten en onderzoekers de mogelijkheid om een digitale kopie te maken van iemands lichaamsvorm. De scanner genereert daarnaast ook de coördinaten van 30.000 punten op het lichaam en 150 lichaamsmaten die gebruikt kunnen worden bij het ontwerpen van kleding. De scans leveren dus waardevolle informatie over de antropometrie van het menselijk lichaam en voor het bepalen van kledingmaten. Meer informatie over de 3D bodyscanner vind je hier. Daarnaast beschikt Hein Daanen sinds kort over een mobiele bodyscanner van Sense. Hierdoor kan er ook op locatie een 3D bodyscan gemaakt worden.

Links:
Meer informatie over dit lectoraat vindt u hier.

3d-body-scanner-copy-610x428.jpg IMG_3923-web2-610x406.jpg

Links de bodyscanner, rechts Hein Daanen en Lisette Vonk

Fashion Research Technology AMFI fotograaf Vanessa Huss

 

©2015 Amsterdam Institute of Sport Science (AISS)
;