Bewegingswetenschapper Ben van Oeveren genomineerd voor de Amsterdam Science & Innovation Award

VU-bewegingswetenschapper Ben van Oeveren is genomineerd voor de Amsterdam Science & Innovation Award met zijn innovatie Move Metrics. Move Metrics is een cloud-based analytisch hulpmiddel om lopers te ondersteunen om hun trainingssessies te interpreteren. Er zijn nog 9 anderen genomineerd, dus stem op Ben!

Voorkom blessures en verbeter je prestatie

Kennis over prestatie is belangrijk om verwondingen te voorkomen en verbetering te optimaliseren. In Europa gebruiken 90% van de 50 miljoen lopers elektronische apparaten. Deze apparaten bieden objectieve gegevens over trainingsgedrag en lopende techniek, maar hebben geen persoonlijke feedback.

Move Metrics is een cloud-based analytisch hulpmiddel om lopers te ondersteunen om hun trainingssessies te interpreteren. Feedback is gebaseerd op context en persoonlijke kenmerken en verrijkt door peer2peer coaching en motivatie. Het is een intelligente analytische motor, ontworpen om te leren en aan te passen aan de gebruiker. De collectie van loperseigenschappen, gebruikersinvoer en data vormt een unieke database die multidisciplinair onderzoek stimuleert.

Stem op Ben!

Ben is samen met negen anderen genomineerd dus breng je stem op hem snel uit! Stemmen op Ben doe je hier!

©2015 Amsterdam Institute of Sport Science (AISS)
;