Eerste AISS Summer School een succes!

Op maandag 29 en dinsdag 30 juni vond de eerste AISS Summer School plaats. Samen met tien studenten zijn we aan de slag gegaan met verschillende onderwerpen uit de topsportpraktijk. We kijken terug op twee geweldige dagen met sport, interessante sprekers en een uniek topsportevenement in Amsterdam (scroll naar beneden voor de foto's). We zijn al bezig met de Summer School 2016, dus houd de website goed in de gaten!

Rianne Schoonderwoerd – student SM&O

Ik vond de AISS Summer School erg leuk en interessant met natuurlijk steeds een uitzinnige afsluiting bij het WK Beachvolleyball! Het programma was goed gevuld met elke ochtend een sportief begin. De twee dagen waren gevuld met boeiende sprekers die ons verdieping konden brengen in hun onderwerpen. Daarnaast hadden we een erg leuke en diverse groep met studenten van verschillende opleidingen. Met deze groep hebben we dan ook extra genoten van de hele entourage van het WK Beachvolleyball!

Ik kijk uit naar het volgende AISS Summer School. Het concept rondom een topsportevenement is te gek! Ik werd op beide vlakken die ik had verwacht, kennis verbreden en genieten van topsport, bediend en zou me zo weer inschrijven! De organisatie was prima en ze zijn goed omgegaan met mijn hertentamens. Het enige minpuntje is dat de Summer School is ingekort. Ik had het nog gaver gevonden als het een week vullend programma was geweest, hierdoor leer je de groep nog beter kennen, ontmoet je nog meer interessante sprekers en zijn er natuurlijk meer dagen om te genieten van topsport.

Thomas Waanders (Hogeschool van Amsterdam) – Inhoudelijke organisatie AISS Summer School

Ik kijk terug op twee mooie en leerzame dagen! We hadden een flink aantal interessante topsprekers, voornamelijk afkomstig uit de dagelijkse topsportpraktijk. Daar kom je als student normaal gesproken niet snel mee in gesprek. Ik denk dan ook dat dat dé meerwaarde is van de AISS Summerschool, want deze mensen kunnen je alle ins en outs vertellen over het werken in de topsport. Daar komt bij dat we de WK Beachvolleyball van dichtbij konden meemaken en de studenten ook nog eens samen aan t werk gezet werden onder andere middels een hardloop- en beachvolleyballclinic! Ten slotte vond ik de focus op het ontwikkelen van zelfregulerende factoren in samenwerking met Vana Hutter van EXPOSZ echt een meerwaarde. Ik verwacht hier dan ook veel van komend jaar als de Summer School niet twee, maar vijf dagen zal duren!

AISS wil onderstaande sprekers/docenten bedanken voor hun bijdrage aan de AISS Summer School! In 2016 wordt er wederom een Summer School georganiseerd. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

Martin Breedijk (HvA) – Looptraining
Vana Hutter (Exposz/VU) – Doelen stellen
Angelo Richardson (HvA onderzoeker) – MATCH-project
Evert Verhagen (VUmc) – Blessurepreventie
Edwin Goedhart (KNVB) – Sportgeneeskunde: Op het snijvlak tussen prestatie en gezondheid
Arne Hendriks (Nevobo) – Videoanalist Nederlands heren volleybalteam
Eefje Schep (AFC Ajax) - Persvoorlichten
Mariska Woertman (Topsport Amsterdam) – Topsport Amsterdam
Margriet van Schaik (Nevobo) – Programmamanager WK Beachvolleyball
Marrit Leenstra – Beachvolleyballclinic
Raoul Oudejans (VU) – Presteren onder druk
Pieter Verhoogt (Sport2B) – Economische impact Amsterdam Marathon
Kim Joosten (TIG Sports) – Organisatie WK Beachvolleyball

IMG_1722.JPG

 

IMG_1723.JPG

IMG_1711.JPG

IMG_1706.JPG

IMG_1716.JPG

IMG_1671.JPG

Groepsfoto1.JPG

©2015 Amsterdam Institute of Sport Science (AISS)
;