HvA, AISS en ProCare gaan intensiever samenwerken

Woensdag 16 november hebben de Hogeschool van Amsterdam (HvA), het Amsterdam Institute of Sport Science (AISS) en ProCare een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. ProCare zal de komende jaren preferred supplier zijn van verschillende meetapparatuur voor onderzoeksprojecten.

ProCare* werkt al langere tijd samen met de HvA en de partners van AISS. De HvA beschikt o.a. al over een Optojump, een registratiesysteem voor loopanalyse, spronghoogte en sprongvermogen.

Bij ProCare werkt een team van Bewegingswetenschappers. Naast het leveren van A-merken, is kennis en support een belangrijk onderdeel van de dagelijkse praktijk. In de nieuwe samenwerkingsovereenkomst wordt de nadruk gelegd op kennisdeling en innovatie op het gebied van testen en meten. Ook zullen de partijen vaker samen optrekken in onderzoeksprojecten en de organisatie van kennisevenementen. De kennis die binnen de onderzoeksproject wordt vergaard kan worden gebruikt voor de ontwikkeling van nieuwe innovaties en apparatuur.

De eerste ideeën rondom deze samenwerking staan op papier en zullen de komende tijd concreter worden.

*ProCare is een zusterbedrijf van Lode BV. Lode BV werkt momenteel samen met de HvA in het onderzoeksproject ‘Van Meten Naar Weten’.

©2015 Amsterdam Institute of Sport Science (AISS)
;