Innovatieve ideeën in de sport beloond

Zes innovaties hebben de Nationale Sportinnovator Prijs 2017 ontvangen. Dat zijn: Anders sturen met de baanfiets (TU Delft Fietslab); Metagrip, krachtmeter voor klimsport (VU Amsterdam); Row4, efficiënter roeiers coachen met real time data (RowCoaching); Sailing coach, app voor optimale vaarroute (Watersportverbond/FlowMotion); Arion, slimme inlegzool voor analyse hardlooptechniek (Arion) en het aangepaste rolstoelwiel waarmee tennissers sneller kunnen bewegen (KNLTB)

Zij ontvangen van Sportinnovator een geldbedrag van 50.000 euro elk om hun innovatie door te ontwikkelen tot een concreet product dat de Nederlandse Olympische en Paralympische sporters een streepje voor geeft in Tokyo 2020.

Een delegatie van het Topteam Sport en experts uit het veld hebben deze zes geselecteerd uit de 36 inzendingen voor het thema Towards Tokyo 2020. Sportinnovator ging daarmee op zoek, waarmee op naar revolutionaire ideeën die potentieel van grote invloed zijn op de sportprestaties van TeamNL. De winnende innovaties blinken volgens de jury uit in hun grote impact voor de (top)sport en komen tegemoet aan een actuele behoefte of vraag van de sporters of coaches/trainers zelf. Ook belangrijk bij de toekenning: op termijn kunnen deze innovaties ten goede komen aan de gezondheidszorg of de maatschappij. De grote betrokkenheid van diverse sportbonden bij de winnende innovaties versterkt de potentiële impact van de innovaties. Niet alleen voor de topsporters van Tokyo 2020, maar ook voor de doorvertaling naar de meer recreatieve sporter.

 

Lees verder op de website van Alles Over Sport

©2015 Amsterdam Institute of Sport Science (AISS)
;