Onderscheiding voor topzorg in de topsport

Hoe voorkom je letsel bij topsporters? En hoe krijg je een geblesseerde topatleet weer zo snel mogelijk op de been? Gino Kerkhoffs en Mario Maas kregen van TeamNL een fraaie pluim voor hun substantiële bijdrage aan de ontwikkeling en prestaties van de Nederlandse topsport.

Voor standaard-diagnostiek en behandeling is bij een topsporter geen ruimte. De tijdsdruk is groot, want zo’n sporter moet zo snel mogelijk weer op het oude niveau presteren. De behandeling is ook patiëntspecifiek, want elke atleet is weer anders. Kortom: topzorg is topsport, in de topsport.

High Performance Partner

Bij TeamNL* vonden ze het daarom tijd om de medische toppers achter de topsporters een officiële blijk van waardering te geven. Medici zoals Gino Kerkhoffs, hoogleraar orthopedie, en Mario Maas, hoogleraar Radiologie, bijvoorbeeld. In de De Vrijzaal werden ze onlangs onderscheiden voor hun geleverde zorg en expertise aan Nederlandse topatleten. Vanaf nu mogen ze zich High Performance Partner van Team NL noemen. “Een exclusieve titel, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat Jan en alleman met die Olympische ringen kan zwaaien”, benadrukt TeamNL-arts Maarten Moen.    

Koploper

Hij reikte de onderscheiding uit samen met Cees-Rein van den Hoogenband, hoofd medische staf NOC*NSF. Moen: “Dankzij artsen als Gino en Mario is Nederland wereldwijd koploper op het gebied van sport- en beweegzorg. Gino heeft de afgelopen jaren een belangrijke rol gespeeld in de doorontwikkeling van de sportorthopedie. Mario was een van de eersten die zich richtte op beeldvormende technieken in de sportwereld. Vandaar het welverdiende predicaat High Performance Partners van TeamNL.”

*Dertig sportbonden hebben samen met NOC*NSF en partners uit het bedrijfsleven de krachten gebundeld in TeamNL, met daarin de allerbeste sporters en begeleiders die Nederland vertegenwoordigen op EK’s, WK’s en Olympische -en Paralympische Spelen.

©2015 Amsterdam Institute of Sport Science (AISS)
;