'Reduced Achilles Pain' Studie

Het Amsterdam UMC, locatie VUmc, is op dit moment bezig met een randomized controlled trial naar de beste behandeling van Achillespees klachten bij hardlopers. Daarvoor wordt nog gezocht naar proefpersonen: hardlopers met klachten aan de Achillespees (vrouwen en mannen >18 jaar). Indien u zelf geïnteresseerd bent in de studie of hardlopers kent die in aanmerking zouden kunnen komen vindt u via de onderstaande link meer informatie en de mogelijkheid tot registratie: Achilles Studie

Doel

Het doel van deze studie is het onderzoeken van de werkzaamheid van twee verschillende therapieën voor de preventie en behandeling van klachten aan de Achillespees, zodat hardlopers in de toekomst het beste advies voor hun klachten kunnen krijgen en zo snel mogelijk weer op het oude niveau kunnen hardlopen. Beide therapieën zien er veelbelovend uit. 

Een van de twee - het uitvoeren van specifieke excentrische rekoefeningen- is op dit moment één van de standaard therapieën voor klachten aan de Achillespees. De alternatieve therapie bestaat uit zelf-massage (myofascial release) oefeningen met behulp van een foamroller en een foambal. Deze techniek is vooral in de laatste jaren bekend en steeds populairder geworden. Er zijn aanwijzingen dat ‘foamrollen' het herstel bij klachten aan een pees op verschillende manieren positief beïnvloedt, mogelijk meer dan alleen de excentrische oefeningen. 

Wanneer kunt u meedoen?

U kunt meedoen aan dit onderzoek als u 18 jaar oud bent of ouder, regelmatig hardloopt en klachten heeft van uw achillespees (pijn/stijfheid).

U kunt niet meedoen aan het onderzoek als u tegelijkertijd meedoet aan een ander onderzoek, zwanger bent of borstvoeding geeft, regelmatig pijnstillers moet slikken, de klachten zodanig ernstig zijn dat u helemaal niet meer kunt hardlopen of als u een andere ernstige ziekte hebt.

Reiskosten

Uw reiskosten naar de twee afspraken op de VU worden vergoed. Verder mag u, afhankelijk van in welke groep u bent ingedeeld, de foamroller houden of krijgt u een klein sportgerelateerd cadeau.

Meer informatie

Ga voor meer informatie naar de website van Sports Lifestyle & Health Amsterdam

©2015 Amsterdam Institute of Sport Science (AISS)
;