Studenten master HPC krijgen introductie van Geert Savelsbergh en Charles Urbanus

Vanaf september 2016 is de nieuwe master High Performance & Coaching te volgen aan de Vrije Universiteit. De master is ontwikkeld in samenwerking met CTO Amsterdam en richt zich op de toepassing van wetenschappelijke (biofysische en sportpsychologische) kennis in topsport-coaching. Daarom voeren studenten een onderzoeksproject uit in samenwerking met een topsport-coach.

Studenten kunnen kiezen uit verschillende keuzevakken, hierdoor kunnen ze hun eigen programma goed afstemmen op hun interesses. Naast hoorcolleges en werkcolleges, is er veel tijd ingeruimd voor een onderzoeksproject. Tijdens dit onderzoeksproject worden studenten intensief begeleid door een docent of onderzoeker.

CTO Amsterdam introductie

Vandaag kwamen de studenten bijeen voor een introductie van het CTO Amsterdam. Centrum voor Topsport & Onderwijs (CTO) Amsterdam biedt talentvolle sporters een unieke kans om fulltime trainen, studeren en wonen in Amsterdam te combineren. Professionele voorzieningen en minimale reistijd voor de sporter staan hierbij centraal. Charles Urbanus (Algemeen Manager CTO) vertelde enthousiast over de zaken waar hij dagelijks mee bezig is. Trainers, coaches, experts, docenten, bonden, ouders, gemeente, etc. allemaal partijen waar het CTO Amsterdam mee te maken heeft om een zo goed mogelijk topsportklimaat te creëren. 

Onderzoeksproject

'Hebben jullie al nagedacht over de invulling van jullie onderzoeksproject?' was de vraag van Charles aan de studenten. Veel studenten hadden al een idee over een sport of onderwerp waarin ze verder willen. Het beste advies van de dag was: 'Probeer een onderzoeksvraag te formuleren in samenspraak met de coach/trainer. Een onderzoeksvraag die je zelf bedenkt is niet altijd hetgeen waar de coach/trainer naar op zoek is'. 

Binnenkort komen de studenten wederom bijeen om te kijken bij welk CTO programma ze hun onderzoeksproject kunnen starten. 

Wordt vervolgd. 

©2015 Amsterdam Institute of Sport Science (AISS)
;