VondelGames Symposium groot succes!

Op vrijdag 22 mei was het symposium ‘Aangepast sporten: van revalidatie tot Paralympics’ plaats, voorafgaand aan de eerste Vondelgames. Steeds vaker wordt sporten onderdeel van het leven na de revalidatieperiode en steeds meer mensen met een handicap worden topsporter. Maar hoe word je actiever en bereik je misschien zelfs de Paralympische spelen?

Vondelgamessymposium1.jpg

Eén van de keynote sprekers paralympische is atleet Robin van Damme. Hij opent het symposium met zijn verhaal over de weg van revalideren naar topsport. In samenwerking met het Johan Cruyff Foundation helpt het Testcentrum CASA Reade Robin van Damme zichzelf te ontwikkelen in zijn sport. Hij opteert voor sport als vast onderdeel van de revalidatiebehandeling.

Twee Engelse en de vier Nederlandse wetenschappers hebben aangepast sporten vanuit wetenschappelijk oogpunt belicht. Frank Jol blichte het sporten met een prothese vanuit de praktijk. Zie hier de handouts. Een van de wetenschappers is Prof. Dr. Vicky Tolfrey. Zij is direct verbonden als sport science consultant voor de Great Britain Wheelchair Rugby Association en de paratriatlon. Ook dient zij als lid van de international Paralympic Committee Sport Science and Medicine. Daarnaast is ze directeur van het Peter Harrison Centre for Disability Sport. Zo vertelt Thomas Janssen over haar: “Vicky Tolfrey is een internationale professor die haar sporen in de Paralympische sport wel verdiend heeft.” Het symposium werd afgesloten met een toespraak van André Cats. Hij waardeerde het dat er zo veel wetenschappers betrokken zijn bij het aangepast sporten in Nederland.
 

Handouts van de presentaties als pdf bestand

http://www.vondelgames.nl/symposium/

©2015 Amsterdam Institute of Sport Science (AISS)
;