Home » AISS Hub opent haar deuren

AISS Hub opent haar deuren

4 december 2022

Op 1 November kwam een lang gekoesterde wens in vervulling, de opening van de AISS Hub, onze eigen locatie midden op de VU Campus.

De AISS-hub biedt ruimte voor het geven van presentaties, kleinschalig onderwijs, themabijeenkomsten en onderzoeksprojecten waarin kennis uit de wetenschap wordt gedeeld met de sportpraktijk.

Daarnaast is er ruimte voor ongeveer 30 mensen om (samen) te werken. Iedereen binnen ons netwerk is welkom om in onze hub van een werkplek gebruik te maken, te vergaderen, en kennis te delen. We hopen dat onze hub uitgroeit tot een plaats waar onderzoek, bedrijfsleven, overheid en praktijk samenwerken aan vraagstukken om prestaties en gezondheid te optimaliseren.

De huidige partners VU, Amsterdam UMC, HvA en Inholland hebben de handen ineen geslagen om dit mogelijk te maken. Waarbij er vanuit de Faculteit Bewegingswetenschappen en het onderzoeksinstituut Amsterdam Movement Science bij het Amsterdam UMC een extra impuls is gegeven om dit verder in te richten.

 

Er wordt momenteel nog druk gewerkt om de laatste puntjes op de i te zetten. Naast werkplekken komt er een meetruimte waar apparatuur staat om bijvoorbeeld routinematige gezondheidsmetingen te doen: het meten van spierkracht, inspanningstesten (met EMG en VO2 max) en het meten van spiermassa. Er zijn diverse plannen om een met deze metingen een directe link te leggen met sportcentrum VU en daarmee in te spelen op projecten mbt de vitaliteit van o.a. de medewerkers van de VU en het bedrijfsleven aan de Zuidas en het meten van sporters van de Amsterdamse topsportverenigingen.

Zet 26 januari alvast in de agenda, dan zullen we met ons eerste AISS evenement het pand officieel openen. Het beloofd een feestelijke opening, waarin verbinding, ontmoeting, kennisdeling en creatie voorop staan.

Tot die tijd ben je van harte welkom op onze Hub voor een kop koffie, om te werken en creëren en gebruik te maken van het netwerk van AISS.

 

Lees ons magazine