Sportup Boost Amsterdam

Let’s boost your innovation!

Heb jij een idee of innovatie die waardevol is voor de sport- of gezondheidspraktijk?  Met het Sportup Boost programma ondersteunen wij ondernemers, studenten, onderzoekers en start-ups in het ondernemersproces van ‘start-up’ naar volwaardig bedrijf binnen drie maanden.

Het heeft als doel om het innovatieve product, de dienst en/of het proces markt-fit te maken, o.a. met het opzetten van een (duurzaam) businessmodel en het aanbieden van een testomgeving om het initiatief te valideren, maar ook door de ondernemer kennis te laten nemen aan een breed netwerk van start-ups, bedrijven en eventuele financierders.

Kosten

gratis

Duur

3 maanden

Investering

geen startkapitaal nodig

Sportup Meet

Maak waardevolle connecties: 30 November 17:00 – 20:00

SportUp Meet is het netwerkevenement om waardevolle connecties te maken tussen ondernemers en mensen uit het netwerk van sport en gezondheid. Het event is er om iedereen die geïnteresseerd is in de nieuwste innovaties binnen de sport, gezondheid en performance met elkaar te verbinden.

In de Meetup hoor je founder Mark Schuurman van 3×3 Unites, leer je meer over het SportUp Boost programma en ontmoet je bestaande startups en ondernemers.

SportUp Boost Amsterdam

Het programma

Waarom SportUp Boost Amsterdam?

AISS (Amsterdam Institute of Sport Science), het innovatiecentrum in de regio Amsterdam heeft een sterke band met kenniscentra en praktijkpartners op het gebied van sport en gezondheid, zoals kenniscentra, sportbonden en verenigingen, bedrijven en potentiële investeerders, maar ook overheden. Dit biedt dus toegang tot een breed netwerk tijdens deelname aan het SportUp Boost programma bij AISS. Het initiatief kan op deze wijze met de juiste kennis, test- en/of fieldlabs en praktijk worden gevalideerd

Start-up Boost Amsterdam streeft naar de implementatie van innovatieve sport- en gezondheidsinitiatieven waarbij startups worden ondersteund, gestimuleerd en versterkt.

Wat is SportUp Boost Amsterdam?

Het SportUp Boost programma is de eerste stap om jouw sport- of gezondheidsinitiatief naar de realiteit te brengen. We bieden essentiële begeleiding en bevorderen netwerkmogelijkheden vanuit AISS om dit te koesteren.

 • Specifieke ondersteuning: het product-market-fit maken door de sport- en gezondheidsniche als uitgangspunt te nemen.
 • Startup workshops: een reeks workshopdagen om jouw ontwikkeling en die van het concept te versnellen.
 • Coaching: praktische en persoonlijke feedback van experts uit het sport-, gezondheids- en ondernemersveld.
 • 3 maanden: programma van 3 maanden om begeleiding en validatie te garanderen.
 • Validatietijd: tussen de workshopdagen in is er tijd om het businessmodel en concept verder te verfijnen.
 • Deelname binnen een uitgebreid netwerk vanuit AISS.

Voor wie is SportUp Boost Amsterdam?

Voor ondernemers met de docus op innovatie op het gebied van sport en/of gezondheid! Het programma is bedoeld voor ondernemers die passie hebben voor innovatie binnen deze sector. 

 • Groei ambitie: duidelijke blijk van ambitie om je startup te laten groeien en impact willen maken binnen deze niche.
 • Divers en complementair team: idealiter een team bestaande uit min. 2 deelnemers. Onvolledige teams zijn echter wel welkom om aan te melden.
 • Gevestigd in Nederland
 • Marktgedreven: het product of dienst wordt gedreve door wensen en behoeften van de specifieke markt.
 • Concept- of prototypefase: binnen het programma om deze verder te valideren.
 • Initieel businessmodel: een eerste fase van het businessmodel waar is nagedacht over inkomsten en waardecreatie binne de markt. 
 • Volledig eigenaarsschap (of er naar streven)

Voldoe jij aan de eisen? Aarzel niet om je aan te melden! Mochten er vragen zijn, mail naar: sportupboost@aiss.nl

“Van idee tot impact: SportUp Boost België maakte het mogelijk. Met 10 succesverhalen in slechts twee jaar tijd, transformeren start ups in België de sportindustrie.”

De workshops

Pitching

Tech Ontwikkeling

Product-Market Fit

Organisatiestructuur

Businessmodelling

Digitale Marketing

Jouw coaches

Hein Daanen

Jane Doe

David Mann

Jane Doe

John Doe

Jane Doe