Sportup Boost Amsterdam

Let’s boost your innovation!

Heb jij een idee of innovatie die waardevol is voor de sport- of gezondheidspraktijk?  Met het Sportup Boost programma ondersteunen wij ondernemers, studenten, onderzoekers en start-ups in het ondernemersproces van ‘start-up’ naar volwaardig bedrijf binnen drie maanden.

Het heeft als doel om het innovatieve product, de dienst en/of het proces markt-fit te maken, o.a. met het opzetten van een (duurzaam) businessmodel en het aanbieden van een testomgeving om het initiatief te valideren, maar ook door de ondernemer kennis te laten nemen aan een breed netwerk van start-ups, bedrijven en eventuele financierders.

Kosten

gratis

Duur

3 maanden

Investering

geen startkapitaal nodig

SportUp Boost Amsterdam

Tijdlijn

SportUp Boost Kick-off: 4 ondernemers van start

SportUp Boost Kick-off: 4 ondernemers van start

Het SportUp Boost programma heeft officieel zijn aftrap gehad! Op 5 maart 2024 hebben we vier veelbelovende ondernemers in de AISS-Hub verwelkomd. Op welke manier is het nu beter om elkaar te leren kennen? Juist, door middel van een pitch! In slechts drie minuten...

Het programma

Waarom SportUp Boost Amsterdam?

AISS (Amsterdam Institute of Sport Science), het innovatiecentrum in de regio Amsterdam heeft een sterke band met kenniscentra en praktijkpartners op het gebied van sport en gezondheid, zoals kenniscentra, sportbonden en verenigingen, bedrijven en potentiële investeerders, maar ook overheden. Dit biedt dus toegang tot een breed netwerk tijdens deelname aan het SportUp Boost programma bij AISS. Het initiatief kan op deze wijze met de juiste kennis, test- en/of fieldlabs en praktijk worden gevalideerd

Sport-up Boost Amsterdam streeft naar de implementatie van innovatieve sport- en gezondheidsinitiatieven waarbij startups worden ondersteund, gestimuleerd en versterkt.

Wat is SportUp Boost Amsterdam?

Het SportUp Boost programma is de eerste stap om jouw sport- of gezondheidsinitiatief naar de realiteit te brengen. We bieden essentiële begeleiding en bevorderen netwerkmogelijkheden vanuit AISS om dit te koesteren.

Voor wie is SportUp Boost Amsterdam?

Voor ondernemers met de focus op innovatie op het gebied van sport en/of gezondheid. Het programma is bedoeld voor ondernemers die passie hebben voor innovatie binnen deze sector. 

“Van idee tot impact: SportUp Boost België maakte het mogelijk. Met 10 succesverhalen in slechts twee jaar tijd, transformeren start ups in België de sportindustrie.”

Jouw coaches

""

Hein Daanen

Professor exercise physiology Vrije Universiteit Amsterdam

Hein Daanen is hoogleraar inspanningsfysiologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en zelf actief sporter op recreatieniveau (basketbal en fietsen). Hij heeft een groot netwerk binnen de sportwereld, mede omdat hij bijdraagt aan de voorbereiding van Nederlandse topsporters voor evenementen in hitte, zoals onlangs voor de Olympische Spelen in Tokio.

Hij is hoofd van de sectie fysiologie van de afdeling Bewegingswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam en werkte eerder 26 jaar als onderzoeker en manager bij TNO. Naast ambtenaar is Hein ook ondernemer. Hij runt een bedrijfje (sizing science) dat zich richt op maatvoering van kleding en uitrusting.

 Over Hein Daanen

""

David Mann

Associate Professor Vrije Universiteit Amsterdam

David Mann is a Sport Scientist, Optometrist, and Associate Professor in visual-motor skill acquisition at Vrije Universiteit Amsterdam. He performs applied research in a range of topics in talent identification and development, skill acquisition, and in Paralympic classification.

He works regularly with a range of sport organisations including the KNVB, KNLTB, International Paralympic Committee, with football clubs in the Netherlands and Germany, and baseball organisations in the USA. He has completed an MBA specialising in strategy development for new innovations in sport. 

Over David Mann