Home » Schrijf je nu in voor de inspiratiessessies aangepast sporten in Amsterdam

Schrijf je nu in voor de inspiratiessessies aangepast sporten in Amsterdam

10 mei 2023

Ben jij trainer, bestuurder of sporter en wil je aan de slag of ben je aan de slag met het aanbieden van aangepast sporten en bewegen binnen jouw vereniging of sportclub? Maar weet je niet precies hoe verder of kun je hiervoor tips gebruiken? In samenwerking met de Gemeente Amsterdam organiseert het AISS de komende maanden 4 inspiratiesessies rondom het aanbieden van aangepast sporten op sportieve locaties in Amsterdam.

Onderdeel van elke inspiratiesessie is een praktijkgedeelte, zodat je samen met de doelgroep kunt ervaren wat het is om een (andere) aangepaste sport uit te proberen. Deelname aan de sessies is gratis, voor een hapje en drankje wordt gezorgd. Houd deze pagina in de gaten voor meer praktische info, of schrijf je hier in voor één of meerdere sessies. Vragen kun je hier stellen.

Donderdag 8 juni 2023, 17:00 – 19:30 uur, Friendship Sports Center Amsterdam Noord
Road to succes: Frame Running
Frame Running is een snelgroeiende sport, in Nederland bieden al meer dan 50 verenigingen Frame Running aan. In het eerste deel van deze workshop kom je erachter hoe verenigingen zijn gestart met dit succesvolle aanbod. Waar liepen ze tegenaan? Welke mijlpalen hebben ze daarvoor bereikt? Daarna ervaar je zelf hoe je met verschillende werkvormen de transfer kunt maken naar inclusief sportaanbod binnen jouw eigen sport.

  • Programma
  • 17:00 – 17:30   Petra van Schie, onderzoeker en fysiotherapeut bij het VUmc en projectleider Frame Running Nederland, neemt je mee in de ‘road to succes’ van deze snelgroeiende sport.
  • 17:30 – 18:00   Kennisdeling tussen de verschillende aanwezigen: stel jouw vraag aan de aanwezige experts. Daarnaast neemt een ervaringsdeskundige neemt je mee in zijn inspirerende verhaal over de kracht van sport.
  • 18:00 – 18:30   Netwerkmoment & hapje
  • 18:30 – 19:30   Sybrigje Westerhof, opleider van de Atletiekunie en projectmedewerker Stichting het Gehandicapte Kind, biedt een sportbrede praktijkworkshop aan op de atletiekbaan. Raak geïnspireerd door verschillende inclusieve werkvormen die ook voor jouw (aangepaste) sport bruikbaar zijn.

Donderdag 21 september 2023, 17:00 – 19:30 uur, Amsterdam Zuid (exacte programma en locatie volgen)
Financieel fit: Parahockey
Team Sportservice Amsterdam neemt je mee in het subsidielandschap van het aangepast sporten. Welke financiële mogelijkheden zijn er en hoe dien je een aanvraag in? Wat zijn succesverhalen vanuit hockeyverenigingen? Daarnaast komt voorbij welke ervaringen en trainingsvormen je vanuit parahockey kunt gebruiken bij het vormgeven van jouw aangepaste sportaanbod.


Oktober 2023, Amsterdam West (exacte programma, tijdstip en locatie volgen)
Inclusief sportaanbod: Beterjudo
Het lectoraat Kracht van Sport & Bewegen presenteert de resultaten van het SEDY project: Sport Enables Disabled Youth. Waar kun je als sportaanbieder volgens sporters zelf op letten om tot inclusief sportaanbod te komen? Tycho van der Werff laat je ervaren hoe je op de mat aan de slag kunt met aangepaste judovormen die breed inzetbaar zijn in verschillende sporten.

November 2023, Amsterdam Oost (exacte programma, tijdstip en locatie volgen)
De toegankelijke sportclub: Crossfit
Het Centrum voor Cliëntervaringen laat zien hoe je als sportvereniging of commerciële aanbieder jouw sportclub toegankelijk kunt maken. Hierbij krijg je tips en tricks mee op het gebied van sociale toegankelijkheid, financiële toegankelijkheid en fysieke toegankelijkheid. Ervaar daarnaast in het praktijkgedeelte hoe het is om fysieke drempels te overwinnen om tot sporten te komen.

Lees ons magazine

 

Agenda