Home » Inspiratiesessies Aangepast Sporten

Inspiratiesessies Aangepast Sporten

10 mei 2023

Ben jij trainer, bestuurder of sporter en wil je aan de slag of ben je aan de slag met het aanbieden van aangepast sporten en bewegen binnen jouw vereniging of sportclub? Maar weet je niet precies hoe verder of kun je hiervoor tips gebruiken? In samenwerking met de Gemeente Amsterdam organiseert het AISS de komende maanden 4 inspiratiesessies rondom het aanbieden van aangepast sporten op sportieve locaties in Amsterdam.

 

 

Naast kennisoverdracht door inhoudelijke experts wordt in iedere sessie door middel van praktische oefeningen en werkvormen ingegaan op de sportpraktijk. Deelname aan de sessies is gratis, voor een hapje en drankje wordt gezorgd. Houd deze pagina in de gaten voor meer praktische info, of schrijf je hier in voor één of meerdere sessies. Vragen kun je hier stellen.

Dinsdag 19 September 2023, AH&BC Hockey Amsterdam 17:00 – 19:30 uur

Financieel fit: Parahockey 

Op Prinsjesdag neemt Team Sportservice Amsterdam je mee in het subsidielandschap van aangepast sporten. Welke subsidiemogelijkheden  zijn er voor jouw organisatie en hoe dien je een aanvraag in? Wat zijn succesverhalen vanuit verenigingen? Welke commerciële mogelijkheden zijn er?

Programma

  • 17:00 – 18:15   Ben Moonen, specialist sport & subsidies van Sportsubsidie.nl, laat zien hoe je een subsidieaanvraag kans van slagen geeft. Naast het ontvangen van meer informatie over het subsidielandschap, is dit DE kans om feedback te krijgen op de plannen van jouw sportvereniging of -club.
  • 18:15 – 18:45   Netwerkmoment & hapje.
  • 18:45 – 19:30   Johan van Streun, manager algemene zaken van sportclub Only Friends, bespreekt hoe binnen deze succesvolle sportclub de commerciële fondsenwerving wordt aangepakt. Laat je inspireren!

Donderdag 2 November 2023, Amsterdam West, 17:00 – 19:30

Inclusief sportaanbod: Beterjudo

Het lectoraat Kracht van Sport & Bewegen presenteert de resultaten van het SEDY project: Sport Enables Disabled Youth. Waar kun je als sportaanbieder volgens sporters zelf op letten om tot inclusief sportaanbod te komen? Tycho van der Werff laat je ervaren hoe je op de mat aan de slag kunt met aangepaste judovormen die breed inzetbaar zijn in verschillende sporten. Exacte programma, tijdstip en locatie volgen

Donderdag 30 November 2023, Amsterdam Oost, 17:00 – 19:30

De toegankelijke sportclub: Crossfit

Het Centrum voor Cliëntervaringen laat zien hoe je als sportvereniging of commerciële aanbieder jouw sportclub toegankelijk kunt maken. Hierbij krijg je tips en tricks mee op het gebied van sociale toegankelijkheid, financiële toegankelijkheid en fysieke toegankelijkheid. Ervaar daarnaast in het praktijkgedeelte hoe het is om fysieke drempels te overwinnen om tot sporten te komen. Exacte programma, tijdstip en locatie volgen

Lees ons magazine