Home » Inspiratiesessies Aangepast Sporten

Inspiratiesessies Aangepast Sporten

10 mei 2023

Ben jij trainer, bestuurder of sporter en wil je aan de slag of ben je aan de slag met het aanbieden van aangepast sporten en bewegen binnen jouw vereniging of sportclub? Maar weet je niet precies hoe verder of kun je hiervoor tips gebruiken? In samenwerking met de Gemeente Amsterdam organiseert het AISS dit jaar 4 inspiratiesessies rondom het aanbieden van aangepast sporten op sportieve locaties in Amsterdam.

 

 

Naast kennisoverdracht door inhoudelijke experts wordt in iedere sessie door middel van praktische oefeningen en werkvormen ingegaan op de sportpraktijk. Deelname aan de sessies is gratis, voor een hapje en drankje wordt gezorgd. Houd deze pagina in de gaten voor meer praktische info, of schrijf je hier in voor één of meerdere sessies. Vragen kun je hier stellen. De laatste twee sessie van dit jaar sluiten inhoudelijk goed op elkaar aan. Schrijf je dus snel in voor 1 of beide sessies!

Dinsdag 14 November 2023, Ben van der Eng dojo Amstelveen, 17:00 – 19:30

Inclusief sportaanbod: Beterjudo

Het lectoraat Kracht van Sport & Bewegen presenteert de resultaten van het SEDY project: Sport Enables Disabled Youth. Waar kun je als sportaanbieder volgens sporters zelf op letten om tot inclusief sportaanbod te komen? Tycho van der Werff laat je ervaren hoe je op de mat aan de slag kunt met aangepaste judovormen die breed inzetbaar zijn in verschillende sporten.

17:00 – 18:00 Presentatie van het praktijkgerichte onderzoek Sport Enables Disabled Youth (SEDY), Lectoraat Kracht van Sport & Bewegen Inholland
18:00 – 18:30 Hapje en Netwerkmoment
18:30 – 19:30 Kijk mee en doe mee met BeterJudo

 

Donderdag 30 November 2023, AISS hub Amsterdam, 17:00 – 19:30

De toegankelijke sportclub: rolstoelvaardigheid

Clientenbelang Amsterdam laat zien hoe je als sportvereniging of commerciële aanbieder jouw sportclub toegankelijk kunt maken. Hierbij krijg je tips en tricks mee op het gebied van sociale toegankelijkheid, financiële toegankelijkheid en fysieke toegankelijkheid. Ervaar daarnaast in het praktijkgedeelte hoe het is om fysieke drempels te overwinnen om tot sporten te komen.

17:00 – 18:00 Clientenbelang Amsterdam presenteert de resultaten van hun onderzoek naar de fysieke toegankelijkheid van Amsterdamse sportaanbieders.

18:00 – 18:30 Hapje en netwerkmoment

18:30 – 19:30 Ervaar zelf hoe het is om fysieke drempels te overwinnen in een rolstoel tijdens een inspirerende en uitdagende workshop

Lees ons magazine