AJAX

Amsterdamsche Football Club Ajax, kortweg AFC Ajax of gewoon Ajax, is een Nederlandse profvoetbalclub uit Amsterdam. De club is opgericht op 18 maart 1900 en is één van de drie traditionele topclubs in Nederland. Sinds de oprichting van de Eredivisie speelt Ajax onafgebroken in deze hoogste divisie. Ajax werd zesendertig keer kampioen van Nederland, waarvan achtentwintig keer sinds de invoering van de Eredivisie medio 1956.

Ajax is van iedereen en voor iedereen. Respect en verdraagzaamheid horen hoog in het vaandel te staan van elke Ajacied.

Elk kind bezit talent, dat staat buiten kijf. Toch zijn er jongeren die hun talent niet, of onnodig laat, ontdekken en ontwikkelen. Mede dankzij factoren als omgeving en sociaaleconomische achtergrond, die een negatieve invloed kunnen uitoefenen op talentontplooiing. Factoren waar jongeren zelf geen invloed op hebben. Eén van de gevolgen hiervan is dat zij sneller te maken krijgen met mentale gezondheidsproblemen zoals stress, angst of depressie. Zo ook onder de Amsterdamse jongeren. Ajax heeft de Ajax Foundation opgericht om dit soort kinderen te helpen.

Elk jaar komt Ajax via hun projecten op scholen met minimaal 20.000 Amsterdamse jongeren in contact. Ze geloven dat ze met hun opleidingsprogamma voor scholieren op een duurzame manier kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van talent en hiermee de maatschappelijke uitdagingen voor Amsterdamse jongeren kunnen verlichten.

Lees ons magazine