IPC

Het International Primary Curriculum (IPC) is een basisschoolcurriculum voor de zaakvakken en onderwijsconcept waarin leren centraal staat. Kinderen leren (wetenschappelijk bewezen) op hun best door boeiende, actieve en zinvolle lessen. IPC helpt de school en de leerkracht hierbij.

Kinderen krijgen meer plezier in het leren en als school voldoe je aan de wettelijke eisen omtrent burgerschap. Leerlingen worden bewuster van hun groei en weten waarom en hoe ze nieuwe dingen leren.

Sinds 2012 verzorgt IPC Nederland het IPC-curriculum in Nederland. Vanaf die tijd groeit het aantal IPC-scholen in rap tempo, verspreid over het hele land. Een zegen voor alle leerlingen die elke dag plezier hebben in het leren en volop uitgedaagd worden.

IPC is een organisatie die samen met scholen verder denkt dan enkel het curriculum. Ze zien de IPC-school als onderwijspartner. De ambitie en onderwijskundige visie van de school staan daarbij centraal.

Om IPC-scholen steeds weer verder te helpen in hun leerontwikkeling hebben ze een aantal ondersteunende diensten en producten ontwikkeld. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan hun opleidingen en het lidmaatschap, met onder andere inspiratiebijeenkomsten, regelmatige curriculumupdates en trainingen voor nieuwe leerkrachten. Samen met de lidscholen optrekken betekent ook dat IPC nieuwe frisse ideeën om het leren te verbeteren met open armen ontvangen.

Lees ons magazine