KNBSB

De Koninklijke Nederlandse Baseball- en Softball Bond (KNBSB) is de overkoepelende organisatie die verantwoordelijk is voor het bevorderen, organiseren en reguleren van honkbal en softbal in Nederland. Opgericht in 1912, heeft de KNBSB een lange geschiedenis in het ondersteunen en ontwikkelen van deze twee verwante sporten op zowel amateurniveau als op professioneel niveau.

De KNBSB speelt een cruciale rol bij het coördineren van nationale honkbal- en softbalcompetities, variërend van jeugdcompetities tot de hoogste professionele niveaus. Deze competities bieden een platform voor spelers van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus om hun vaardigheden te tonen en deel te nemen aan georganiseerde competities.

Het Nederlands honkbalteam is onderdeel van de KNBSB en vertegenwoordigt het land in internationale competities zoals de World Baseball Classic en het Europees kampioenschap honkbal. Dit team heeft aanzienlijke successen behaald en heeft bijgedragen aan de groeiende populariteit van honkbal in Nederland.

Lees ons magazine