Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU)

De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er voor de top- en wedstrijdsport en voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen.

Hoe groot of klein je doel ook is. De Alpe d’Huez met vrienden, je eerste wedstrijd bij de club, kampioen worden bij de profs of eindelijk weer blessurevrij sporten. Als je wilt dat je ambitie werkelijkheid wordt, hoef je in ieder geval niet zelf het wiel uit te vinden. Want met ruim negentig jaar ervaring, de wil om te winnen en alle kennis van nu ben je bij de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie aan het juiste adres. Met de beste coaches, apps, opleidingen, verenigingen, selecties en wedstrijden. De KNWU helpt jouw wielerdroom waar te maken.

Dit doen ze al sinds 1928. In die tijd hebben ze meer wereld- en olympisch kampioenen afgeleverd dan je kunt tellen. Tal van generaties die hebben gedomineerd in alle belangrijke wielerwedstrijden – op de (BMX) baan, in het veld en op de weg.

Lees ons magazine