Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) 

De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond, vaak afgekort als KNVB, is de officiële voetbalbond van Nederland. Opgericht in 1889, heeft de KNVB een rijke geschiedenis en heeft het een cruciale rol gespeeld in de ontwikkeling en popularisering van voetbal in Nederland. Als nationale voetbal autoriteit is de KNVB verantwoordelijk voor het organiseren en reguleren van voetbalcompetities op zowel professioneel als amateurniveau.

Onder de KNVB vallen de sporten voetbal – inclusief de varianten zaalvoetbal, strandvoetbal, straatvoetbal, schoolvoetbal, 45+ voetbal – en G-voetbal (voetballers met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking). De KNVB organiseert landelijke competities, bekertoernooien en evenementen, coördineert de nationale elftallen en beheert de bedrijfstak voetbal. Verder participeert de bond in maatschappelijke projecten

De KNVB staat voor moed, passie, creativiteit, verbinding en innovatie in het voetbal. De missie van de KNVB rust op vijf pijlers: competitieve balans, ontwikkeling & innovatie, evenementen, WorldCoaches en nieuwe spelregels.

Lees ons magazine