Reade

Reade is het expertisecentrum in revalidatie. Ze bieden een compleet aanbod aan behandelprogramma’s en -methoden voor volwassenen, kinderen en jongeren, die door een ziekte of ongeval, beperkingen ervaren in het dagelijks leven. In hartje Amsterdam en omstreken, zetten ruim 800 professionals zich met plezier in om hen in staat te stellen het leven weer zo goed mogelijk op te pakken.

Reade staat als team om de cliënt heen en werkt vanuit mogelijkheden naar het hoogst haalbare. Een bijzondere rol is weggelegd voor wetenschap voor het verdiepen en uitbreiden van hun expertise. Dit wordt gedaan door wetenschap en onderwijs dicht bij de behandelpraktijk te brengen. Op basis van een verwijzing van de huisarts of medisch specialist maken ze een inschatting of Reade ook iets voor jou kan betekenen.

Reade heeft specialisten in reumatologie en revalidatie. Wat revalidatie en reumatologie verbindt is de sterke focus op kwaliteit van leven. En hoe je daar zelf vorm aan kunt geven. Ondanks en binnen de beperkingen die ziekte, aandoening of letsel met zich meebrengt. Tijdelijk dan wel blijvend.

Selectie Projecten

Bewegingsrichtlijnen voor Rolstoelgebruikers met Dwarslaesie

vitaal bewegen
In 2020 heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) nieuwe bewegingsrichtlijnen ontwikkeld die niet direct toepasbaar zijn voor mensen met een SCI. We hebben onderzocht hoeveel Nederlandse rolstoelgebruikers met SCI aan deze richtlijnen voldoen, welke persoonlijke factoren van invloed zijn en de relatie met hun fysieke fitheid en gezondheid.
Naar project

mHealth succes: rolstoelgebruikers vooruit met leefstijl-app

vitaal bewegen
Sport of fitness centrums hebben vaak niet de capaciteit, kennis en mogelijkheden om deze specifieke doelgroep te assisteren. Zouden bewezen tools zoals mHealth (Mobile Health) een behulpzaam middel zijn om hen toch aan het bewegen te krijgen?
Naar project

Sporten met reuma

vitaal bewegen
In dit project is gekeken naar de ervaringen en percepties van verschillende soorten professionals, zoals een arts, reumatoloog, fysiotherapeut, hardlooptrainers en patiënten zelf. Denk bij percepties aan de gezondheidseffecten en risico's van hardlopen volgens deze professionals.
Naar project

Vasculaire adaptaties: hybride fietsen vs handbiken

aangepast sporten
Wij onderzochten de effecten van een 16-weken trainingsprogramma met hybride fietsen of handbiken op aanpassingen in niet-gestimuleerde gebieden bij mensen met een SCI.
Naar project

Oververhitting in de sport

aangepast sporten
Dit project richt zich op het ontwikkelen en evalueren van effectieve koelingsstrategieën voor aangepaste sporters.
Naar project

Direct persoonlijk advies na online klachtenonderzoek

aangepast sporten
In het project TIPAS is onderzoek gedaan hoe blessures preventief kunnen worden voorkomen voor mensen in de aangepaste sporten.
Naar project

Lees ons magazine