University of Twente 

De Universiteit Twente is een pionier in het verbinden van technologie, wetenschap en engineering met sociale wetenschappen om het verschil te maken in de wereld om ons heen. Wat haar wetenschappers, docenten en studenten karakteriseert is een nieuwsgierige, ondernemende mindset en een sterke verbondenheid met anderen die ook deze mindset omarmen.

Maatschappelijke uitdagingen zijn vandaag de dag groter dan ooit: de noodzaak voor wereldwijde weerbaarheid en veerkracht, digitalisering van de samenleving, verbeteren en personaliseren van de gezondheidszorg, vorm geven aan onze snel veranderende wereld door innovatieve materialen en slimme productiesystemen. Technologie is de sleutel bij het vinden van oplossingen voor deze complexe, wereldwijde uitdagingen. In haar passie om te begrijpen wat er op onze planeet gebeurt en om bij te dragen aan een beter leven, omarmen ze de verbondenheid tussen mens en technologie. Wetende dat de één tegenwoordig niet zonder de ander kan bestaan.

Al sinds haar oprichting in 1961 is de Universiteit Twente sterk verbonden met het rijke industriële erfgoed van haar regio en haar inwoners. Trots brengen ze deze verbinding verder in het regionale en internationale speelveld. Vandaag de dag fungeren ze als katalysator in high-tech communities en sectoren met sterke banden in uiteenlopende industrieën en maatschappelijke domeinen. Ze doen mee in baanbrekende, wereldomspannende netwerken en programma’s. Zo onderhouden ze een actief netwerk met meer dan 45.000 alumni over de hele wereld.

Lees ons magazine