Home » Prevention in Sports Symposium

Prevention in Sports Symposium

15 november 2022

Vrijdag 4 November organiseerde AHCSS, een van de 11 geaccrediteerde IOC Research Centres, de eerste editie van het “Prevention in Sports” symposium.

Een dag om te ontmoeten, te verbinden en in gesprek te gaan over onze gezamenlijke drive en motivatie om de gezondheid van atleten te beschermen.

“To celebrate our past years of athlete health research, we invite you to join us on a reflection and a look forward”

– Evert Verhagen

Het symposium was een terugblik op 7 jaar “Atlete health research” waarin onderzoekers en professionals uit de sportpraktijk hun kennis deelden. Ongeveer 100 bezoekers waren aanwezig om te luisteren naar de (inter)nationale sprekers die in totaal 6 lectures en 3 workshops gaven, verdeeld over 2 verschillende zalen. Daarnaast werden alle sessies live gestreamd en bekeken zo’n 500 mensen mee via internet. Het was het eerste evenement wat werd georganiseerd in de nieuwe AISS Hub.

 

 

Internationale sprekers, onderzoekers en ex-topsporters uit het netwerk deelden hun wetenschappelijke en praktische kennis en bespraken vooruitstrevende thema’s op het gebied van de gezondheid van topatleten. Daarnaast was er tussen de sessies ruimte voor de bezoekers om ervaring uit te wisselen en met de gastsprekers in gesprek te gaan.

Zie hier het overzicht van alle sprekers inclusief alle video’s. Prevention in Sports Symposium.

 

Lees ons magazine

 

Agenda

Lectures:

 • Managing The Athlete’s Healthy Performance
  Amy Arundale – Red Bull Athlete Performance, Austria
 • The Female Athlete’s Health
  Kirsty Elliot-Sale – Manchester Metropolitan University, UK
 • Detecting And Responding To Harassment And Abuse In Sport
  Tine Vertommen – Thomas More University of Applied Sciences, Belgium
 • The Future Of Injury Prevention Research
  Caroline Bolling,  Femke van Nassau
 • What We Know About Cartilage
  Jari Dahmen, Sjoerd Stufkens
 • Depression In Elite Sport: Testimony From An Olympic Champion
  Vincent Gouttebarge, Stefan Groothuis

Workshops:

 • All About The Hamstring
  Guus Reurink, Anne van der Made
 • Next Level Return To Sports
  Ali Gokeler, Igor Tak
 • Working With Elite Athletes
  Babette Pluim, Bibiane Schoofs

De dag werd afgesloten met een debat “Prevention In Sports: Where Do We Go From Here And How Do We Get There” onder leiding van prof. Willem van mechelen. Aan het eind van dit debat werd Prof Michiel van Mechelen benoemd tot ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw voor zijn grote bijdrage aan zowel de sportgeneeskunde, openbare gezondheid als de bedrijfsgeneeskunde. Van Mechelen is een nationaal en internationaal expert op het gebied van gezonde leefstijl, sportblessurepreventie en arbeid en gezondheid.

Heb je deze dag gemist en ben je benieuwd naar de lectures en workshops? Houd de website in de gaten, binnenkort zijn de livestreams terug te kijken op onze site.