Het verschil tussen pijntje en blessure

Pijntjes en sport zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar hoeveel pijn hoort een sporter te verdragen voor we het een blessure noemen? Dat soort vragen rondom kwetsuren en de verhouding tussen arbeid en rust stonden centraal in kwalitatief onderzoek dat is uitgevoerd met behulp van het netwerk van AISS.

Home » Projecten » Het verschil tussen pijntje en blessure

projectnaam

Gezond presteren in de sport

betrokken instellingen

Amsterdam UMC
NOC*NSF
JBN

Pijntjes en sport zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar hoeveel pijn hoort een sporter te verdragen voor we het een blessure noemen? Dat soort vragen rondom kwetsuren en de verhouding tussen arbeid en rust staan centraal in dit kwalitatiefonderzoek in samenwerking met de Judobond, NOC*NSF en experts uit het netwerk van AISS.

“Er is een hele hoop kennis beschikbaar, maar in de praktijk wordt die niet effectief gebruikt”

Het project inventariseert aan de hand van interviews met sporters, coaches en andere begeleiders zoals medische staf en krachttrainers, hoe er wordt omgegaan met blessures in het topsportprogramma van de JBN. Hierbij gaat het over interdisciplinair werken van staff leden. Daarbij is het belangrijk om sporters op te voeden, zodat ze tijdig aan de bel trekken als ze ergens last van hebben.

Lees ons magazine

 

Contactinformatie