Novice athletes more susceptible to injuries

Gelukkig worden mensen steeds actiever, maar dit is niet helemaal zonder risico. Beginnende sporters lopen het grootste risico op blessures in een grote populatie. In dit onderzoek is geëvalueerd of er bij fitness gerelateerde activiteiten en recreatief hardlopen in de loop van de tijd een toename is geweest van het aantal beginnende sporters, en of deze beginnende sporters een hoger blessure percentage hebben in vergelijking met hun ervaren tegenhangers.

Home » Projecten » Novice athletes more susceptible to injuries

projectnaam

betrokken instellingen

Amsterdam UMC
Veiligheid NL

Over de jaren 2010–2014 varieerde de instroom van beginnende sporters van 24,4% tot 32,7%; de instroom van beginnende fitnessers nam iets af, terwijl de instroom van beginnende hardlopers juist iets toenam. Hoewel de meeste blessures voorkwamen bij ervaren atleten, bleek het risico op blessures hoger bij beginnende atleten in zowel fitness als hardlopen.

In de afgelopen 5 jaar rapporteerden 9209 fitnessatleten 370 fitness gerelateerde blessures en 5426 hardlopers rapporteerden 537 hardloop gerelateerde blessures. Het aantal blessures bij hardlopen is veel hoger dan bij fitness gerelateerde activiteiten. Omdat langdurig bewegen goed is voor de gezondheid, is de aandacht voor preventie voor beginnende sporters noodzakelijk om vroegtijdige uitval met sporten te voorkomen. Bovendien moet blessurepreventie context specifiek zijn en gericht zijn op de beoogde doelgroep.

Lees ons magazine

 

Contactinformatie