Home » National Congress Sport, Physical Activity and Health

National Congress Sport, Physical Activity and Health

23 mei 2023

This congres has taken place

Succesvolle eerste editie van het Nationaal Congres Sport, Fysieke Activiteit en GezondheidOp donderdag 29 juni 2023 vond de eerste editie van het Nationaal Congres Sport, Fysieke Activiteit en Gezondheid plaats aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Meer dan 150 mensen hebben zich geregistreerd voor het evenement, dat werd georganiseerd door De Watertoren Sport, Fysieke Activiteit en Gezondheid in samenwerking met het Amsterdam Institute of Sport Science (AISS).

Keynote-lezingen werden gegeven door Esther van Sluijs (Cambridge School of Clinical Medicine) en Claudine Lamoth (University Medical Center Groningen). Gezonde, heerlijke gerechten en snacks werden vriendelijk verzorgd door de keuken van Topsport Amsterdam.Het programma omvatte ook drie sessies van elk drie parallelle symposia, posterpresentaties, praktische workshops en een rondleiding door de AISS-hub.

Tussen de sessies door kregen de deelnemers de gelegenheid om hun piekvermogen te meten op de Wattbikes, geleverd door WattCycling. Het organiserend comité kijkt terug op een succesvolle eerste editie, met hopelijk nog vele edities in de toekomst! Het is de bedoeling dat het congres jaarlijks wordt georganiseerd door, en op, een van de partneruniversiteiten van het De Watertoren consortium.

 

Lees ons magazine