Fonds Gehandicaptensport 

In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap. Voor deze mensen is sporten niet altijd vanzelfsprekend. Fonds Gehandicaptensport ondersteunt sportorganisaties zonder winstoogmerk. Zodat iedereen met een handicap, dicht bij huis, de mogelijkheid krijgt om te kunnen sporten.

Sport en bewegen voor mensen met een beperking moet niet alleen toegankelijk, maar ook aantrekkelijk en uitdagend worden. De ambitie van Fonds Gehandicaptensport is om sport en bewegen voor mensen met een beperking in 2030 vanzelfsprekend te laten zijn.

Het draait bij het Fonds Gehandicaptensport om sport en mogelijkheden. Zij zorgen ervoor dat het kan. Ze helpen sporters actief te blijven en te genieten van de fysieke en mentale voordelen van sport, door middel van het aanbieden van verschillende tools en middelen. Het Fonds Gehandicaptensport houdt zich bezig met de volgende zaken: helpen bij de realisatie van een sporthulpmiddel, aanbieden en organiseren van verschillende campagnes en evenementen, financieel ondersteunen van beneficianten, initiatieven die zich eveneens inzetten voor de gehandicaptensport en hulp bij het opzetten van een sportfonds.

Lees ons magazine