WHEELS: App bevordert beweging bij fysieke beperkingen

Toen medewerkers van Fonds Gehandicaptensport in 2019 een artikel in de Volkskrant lazen over het ‘WHeelchair ExercisE and Lifestyle Study (WHEELS)’-project van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en Hogeschool InHolland gingen meteen alle alarmbellen af. “Wij waren eigenlijk tegelijkertijd precies hetzelfde aan het doen”, aldus Monica van Harn.

Home » Projecten » WHEELS: App bevordert beweging bij fysieke beperkingen

projectnaam

WHEELS

betrokken instellingen

Hogeschool Inholland
HvA
Fonds Gehandicapten Sport

WHEELS leefstijl app

Het WHEELS project ontwikkelde de eerste leefstijlapp voor rolstoelgebruikers met een dwarslaesie of beenamputatie. Doel is dat zij ook ná de revalidatiefase kunnen werken aan hun vitaliteit en gezonde leefstijl. Vanuit de ontwikkeling van die app, is vervolgens Fonds Gehandicaptensport, HvA en InHolland en Virtuagym aan de slag gegaan met de vertaling van deze app in een app die voor meerdere doelgroepen kan worden ingezet.

“Het voorbereidende werk van de HvA en InHolland heeft ons een enorme voorsprong gegeven”

Uniek Sporten Thuis app

Dit heeft geresulteerd in de Uniek Sporten Thuis app. Dit is een digitaal leefstijlprogramma om een actieve leefstijl, gezond voedingspatroon en gezonde balans tussen inspanning en ontspanning te bevorderen. Het project is een vervolg op het RAAK-publiek project Wheelchair ExercisE and Lifestyle Study (WHEELS).

Lees ons magazine

 

Contactinformatie