Kenniscentrum Sport en bewegen

Kenniscentrum Sport en Bewegen draagt bij aan een vitaal en sociaal Nederland, waarin iedereen een leven lang met plezier kan sporten en bewegen. Ze maken kennis uit wetenschap, beleid en praktijk beschikbaar en toepasbaar voor jou als professional in bewegen, zorg, welzijn, overheid, de sport en onderwijs.

De behoefte aan betrouwbare kennis, feiten, cijfers en duiding is groot. Kenniscentrum Sport en Bewegen verzamelt actuele en onderbouwde kennis uit wetenschappelijk onderzoek uit binnen- en buitenland. Dat doen ze deskundig, betrokken en onpartijdig.

Die vorm van kennis combineren ze met de praktijkervaringen en best practices van jou als professional in het veld. Als het antwoord er nog niet is, initieert Kenniscentrum Sport en Bewegen onderzoek; zelf voeren ze geen onderzoek uit. Met de juiste kennis haal je meer uit sport en bewegen.

Bij Kenniscentrum Sport & Bewegen werken zo’n 60 betrokken medewerkers. Een groot deel daarvan bestaat uit experts met kennis op alle terreinen van sport en bewegen.

Lees ons magazine