KNZB 

De Koninklijke Nederlandse Zwembond is een trotse organisatie die zich al 130 jaar inzet om de zwemsport in Nederland te promoten. Binnen de sporttakken (para)zwemmen, waterpolo, synchroonzwemmen en schoonspringen stimuleren wij de breedte- en topsport (EK’s, WK’s en Olympische/Paralympische Spelen). Bij de bond werken circa 65 professionals die zich inspannen voor ± 420 verenigingen, 43 startgemeenschappen en circa 130.000 leden. Het bondsbureau is gevestigd in Nieuwegein.

Wie aan Nederland denkt, denkt meteen aan water. We kennen een unieke zwemcultuur, zwemmen is al jaren een van de meest beoefende sporten in ons land. De manier waarop we willen zwemmen verandert wel. Het is ook niet meer vanzelfsprekend om (levenslang) lid te zijn van een vereniging. Tegelijkertijd weten we uit onderzoek van NOC*NSF dat verenigd sporten duurzaam sporten is.

Vaker individueel, daar waar en wanneer dit het beste past: zo denkt de Nederlander erover. Dit raakt iedereen uit de zwembranche. Of je nu een zwemmer, vereniging, exploitant, gemeente of belangenbehartiger bent. We hebben elkaar nodig om meer mensen blijvend te laten zwemmen.

Lees ons magazine