Nederlandse Basketball Bond (NBB) 

Soepel verlopende competities zijn een van de belangrijkste prioriteiten van de Nederlandse Basketball Bond (NBB). Het bondsbureau in Nieuwegein, de werkorganisatie van de NBB, heeft taken op vier grote aandachtsgebieden: topsport, basketbalontwikkeling, competitie en verenigingsondersteuning en opleidingen.

De basketbalbond bestaat sinds 1947 en telde toen rond de duizend leden. Inmiddels is dat ledenaantal doorgegroeid naar 52.000. Veel van deze leden spelen competitie: in de mannen-, vrouwen- of rolstoelbasketbal competitie. Er zijn competities op verschillende landelijke- en afdelingsniveaus. Naast het organiseren van de competities is de bond verantwoordelijk voor het organiseren van opleidingen voor trainers en scheidsrechters, het ondersteunen van verenigingen, het ontwikkelen van de sport en het faciliteren van het Nederlands mannen- en vrouwenteam en de jeugdselecties.

De rode draad door de activiteiten van de NBB en het basketbal zelf is veilig sportklimaat. De bond vindt het belangrijk dat iedere deelnemer aan de sport, in welke rol dan ook, zich veilig en prettig voelt en zichzelf kan zijn.

Lees ons magazine