VeiligheidNL

VeiligheidNL is hét kenniscentrum voor letselpreventie en zet zich al 40 jaar in om het leven van miljoenen mensen veiliger te maken door veilig gedrag in een veilige omgeving te stimuleren. Om impact te kunnen maken richten ze zich op de meest voorkomende en ernstigste letsels, waar preventie belangrijk én mogelijk is. Dit doet VeiligheidNL vanuit de programma’s Valpreventie, Gehoorschadepreventie, Sportblessurepreventie, Verkeersveiligheid, Productveiligheid én Kinderveiligheid.

VeiligheidNL is een onafhankelijke stichting met één directeur/bestuurder en een vijfhoofdige Raad van Toezicht. Er werken zo’n 60 letselpreventie professionals: analisten, onderzoekers, consultants en marketing- en communicatiespecialisten. De letselpreventiethema’s zijn: kinderveiligheid, valpreventie, sportblessurepreventie, verkeersveiligheid, gehoorschadepreventie en productveiligheid.

Veel ongevallen en ernstig letsel kunnen worden voorkomen met ander gedrag en een veiligere leefomgeving. VeiligheidNL wil iedereen in Nederland er bewust van maken hoe ze veilig met risico’s om kunnen gaan, want risico’s zijn onderdeel van het dagelijks leven en vaak niet uit te sluiten.

Lees ons magazine