Consult voor gestopte profvoetballers

De overstap van een voetballer om uit profvoetbal te stappen is niet eenvoudig. Tijdens het proces kunnen spelers voor verschillende uitdagingen komen te staan, zoals het aanpassen aan het nieuwe leven met een nieuwe levensstijl, plotseling 'zoals iedereen' zijn of het missen van de sportsfeer en competitie. Ze kunnen ook te maken krijgen met gezondheidsproblemen die verschillende domeinen beïnvloeden, zoals musculoskeletaal, psychologisch, cardiovasculair of neurocognitief. Ondanks dat men weet dat er gezondheidsproblemen kunnen ontstaan, blijven ondersteunende maatregelen achterwege.

Home » Projecten » Consult voor gestopte profvoetballers

projectnaam

After Career Consult voor gepensioneerde profvoetballers

betrokken instellingen

FIFPRO (Football Players Worldwide)
FIFA (Fédération Internationale de Football Association)
Amsterdam UMC

Om iets te doen aan dit probleem heeft de FIFPRO (Football Players Worldwide) en het Amsterdam UMC een After Career Consult ontwikkeld om gepensioneerde voetballers bij het verlaten van hun professionele loopbaan, een gezondheidsonderzoek te bieden om ze te ondersteunen bij het versterken van een duurzame gezondheid en kwaliteit van leven.

Het algemene doel van dit PhD onderzoeksproject is het toewerken naar medische zorg en ondersteuning voor zowel mannelijke als vrouwelijke gepensioneerde profvoetballers. Concreet worden de volgende dingen uitgevoerd.

  • De gezondheid van mannelijke en vrouwelijke gepensioneerde voetballers wordt beoordeeld.
  • Het After Career Consult wordt uitgevoerd onder mannelijke gepensioneerde voetballers.
  • De mening, ervaring en behoeften van mannelijke en vrouwelijke gepensioneerde voetballers wordt onderzocht.
  • Er wordt een After Career Consult ontwikkeld specifiek voor vrouwelijke gepensioneerde voetballers.

Lees ons magazine

 

Contactinformatie