Judo Bond Nederland

Judo Bond Nederland (JBN) is de verbindende aanjager voor budo in Nederland. De sporter kan aikido, jiujitsu en judo op zijn/haar eigen niveau met plezier beleven, in wedstrijd- en sportvormen die passen bij de wensen en behoeften. Mensen van jong en oud worden geholpen om geestelijk en lichamelijk in balans te komen en te blijven. Van de kleuter die leert vallen en stoeien tot de jeugdige die meer weerbaar wil worden, maar ook de oudere die zeker wil blijven bewegen en de topsporter die wil excelleren op de Olympische Spelen. Van leren tot excelleren.

Aikido is een sierlijke budovorm voor jong en oud. Bij de elegante en soepele bewegingen speelt kracht een bescheiden rol. Je ademhaling en de daaruit voortvloeiende (levens)energie begeleiden je bewegingen. Je weert een aanval af en groeit als persoon. Dat houdt je soepel en maakt je sterk: zowel mentaal als fysiek.

In jiujitsu komen diverse basisvormen uit het judo samen met onder andere slag-, stoot-, steek- en traptechnieken, klemmen en verwurgingen. Uit deze traditionele Japanse krijgskunst is het hedendaags judo ontstaan. Maar jiujitsu gaat net een stapje verder. Dat maakt deze budo vorm bij uitstek geschikt voor jeugd en volwassenen.

Judo is voor iedereen! Voor jong en oud. Met de van origine Japanse technieken train je meer dan lichaam en geest. Vanuit de opvoedkundige basis leer je omgaan met normen en waarden, respect, zelfbeheersing en samenwerken. Het bijzondere is dat judo zich aanpast op ieders mogelijkheden. Het is dus echt voor iedereen!

Lees ons magazine