Ministerie van Defensie

Defensie beschermt wat Nederland dierbaar is. Militairen verdedigen Nederland, de (economische) belangen en bevriende landen. Ze komen op voor anderen en ondersteunen bij rampen. Zo draagt Defensie bij aan vrede, vrijheid en veiligheid in de wereld. Defensie strijdt voor een wereld waarin mensen in vrijheid en veiligheid kunnen leven. Omdat ze ervan overtuigd zijn dat ieder mens dat verdiend. Wij zijn Defensie. Onmisbaar in een wereld vol onrust. We beschermen wat onze Nederlanders dierbaar zijn. Defensie is ervan overtuigd dat ieder mens dat verdient.

Werken bij Defensie is voor vele mensen een levenskeuze omdat ze iets willen betekenen voor Nederland. Een keuze met impact, ook voor iedereens familie en vrienden. Defensie bestaat uit gewone mensen. Maar als het erop aankomt, riskeren ze desnoods hun leven.

Nederland is hun basis. Ze zullen Nederland altijd verdedigen. Het is goed voor Nederland, als andere landen stabiel zijn. Daarom werkt Defensie in Nederland maar ook ver over de grens aan vrede, vrijheid en veiligheid. De vrijheid van ons land begint immers bij die van een ander.

De krijgsmacht komt in actie als meer nodig is dan praten alleen. Het liefst helpt Defensie met de oorlog om conflict en onrecht te voorkomen. Dat doen ze als het kan geweldloos maar als het moet grijpen ze in met alle kracht die nodig is. Want soms is het noodzakelijk om woorden

Lees ons magazine