Koninklijke Landmacht: zijn CORE-sensoren valide?

Dit project onderzoekt de betrouwbaarheid en validiteit van CORE-sensoren voor het meten van de kernlichaamstemperatuur tijdens herhaalde hitteblootstelling. Zestien recreatieve duursporters namen deel aan een gecontroleerde laboratoriumstudie die negen dagen duurde. Het project wordt uitgevoerd door P.P. Verheijen onder supervisie van Prof. Dr. H.A.M. Daanen en Timo van den Bogaard.

Home » Projecten » Koninklijke Landmacht: zijn CORE-sensoren valide?

projectnaam

Evaluating the Reliability and Validity of CORE Sensors in Repeated Heat Exposure

betrokken instellingen

CORE-sensoren studie

De CORE-sensor is de eerste en enige draagbare sensor die je continu en nauwkeurig de kernlichaamstemperatuur laat monitoren, zodat je optimaal kunt trainen en presteren. In deze studie worden CORE-sensoren gebruikt omdat ze een niet-invasieve en comfortabele manier bieden om de lichaamstemperatuur van sporters te meten tijdens hitteblootstelling. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in gecontroleerde laboratoriumomstandigheden, zoals in dit onderzoek, waarbij betrouwbaarheid en validiteit van de metingen essentieel zijn voor het evalueren van de fysiologische reacties van sporters op hitte. Niet-invasieve sensoren zijn veel gebruiksvriendelijker dan rectale of slokdarmthermometers.

De CORE-sensoren bleken betrouwbaar, maar hun validiteit was onvoldoende, met veel metingen die de aanvaardbare drempel van 0,3°C overschreden.

Voor meer informatie over CORE sensoren: https://corebodytemp.com/

Contact

Timo van de Boogaard, PhD Vrije Universiteit Amsterdam t.b.van.den.bogaard@vu.nl

Lees ons magazine

 

Contactinformatie