Vrije Universiteit

Sinds de oprichting staat de Vrije Universiteit Amsterdam voor wetenschappelijk en waardengedreven onderwijs, onderzoek en valorisatie. Ze zijn vrije denkers met kennis van zaken en A Broader Mind. Zo wordt er samengewerkt aan een betere wereld voor mens en planeet.

De wereld staat voor omvangrijke uitdagingen, terwijl de tegenstellingen in de samenleving groeien. Dat vraagt om wetenschap met een geweten. Door kennis van zaken, een open blik, ondernemende houding en multidisciplinaire aanpak wordt er gewerkt aan duurzame oplossingen met maatschappelijke impact. Daarbij richten ze zich op vier profielthema’s: Governance for Society, Human Health and Life Sciences,en Science Sustainability.

De VU is een bijzondere universiteit met faculteiten in de alfa-, bèta-, gamma- en medische wetenschappen. Onderwijs en onderzoek zijn nauw verbonden. Hun toppositie in onderzoek combineren ze met een stevige maatschappelijke oriëntatie, wat leidt tot een uitstekende internationale reputatie. Onderwijs en onderzoek zijn sterk multidisciplinair. Dit wordt versterkt door hun vestiging op één fysieke campus. Er is een echte campus universiteit in het hart van Kenniskwartier Zuidas met een uitstekende (inter)nationale ligging en bereikbaarheid.

Lees ons magazine