Home » Symposium II: de wereld in beweging

Symposium II: de wereld in beweging

22 februari 2024

Samenvatting

In een tijdperk van ingrijpende veranderingen kunnen beweging, sport & science fungeren als een krachtige motor voor positieve verandering, zowel binnen als buiten de sportwereld. Dit symposium draait om het delen van kennis en het dichter bij elkaar brengen van praktijk en wetenschap en het belang van samenwerken aan maatschappelijke impact. We hebben ons laten inspireren door sprekers die thema’s zoals impact, veerkracht en innovatie belichtten vanuit sport en gezondheid. Deze dag stond in het teken van verbinding, ontmoeting en kennisdeling in deze veranderende wereld.

Sprekers en presentaties

Carl Verheijen: Verschil maker in een veranderende wereld

Carl Verheijen nam ons mee hoe hij vanuit verschillende rollen heeft bijgedragen aan de veranderende wereld. Van topschaatser voor zichzelf, naar Chef de Mission voor tientallen Olympiërs tot voorzitter van de Beweegalliantie met als doel om heel Nederland aan de beweegrichtlijnen te laten voldoen.

Klik hier voor de slides van Carl Verheijen

Youfo: Sportinnovatie

Een nieuwe sport in de wereld zetten, wat komt daar bij kijken? De bedenkers en ontwikkelaars vertelden over hun verhaal en ontwikkelingen van het sportspel YOU.FO.

Klik hier voor de slides van YOU.FO

 

Yannick Balk: Mentale veerkracht voor presteren onder druk

Het duurzaam inzetbaar maken van je personeel. Hoe kun je de wetenschap gebruiken om hen op de juiste manier voor te bereiden? Yannick Balk, Psycholoog Human Performance Team OTC Koninklijke Marechaussee sprak over hoe mentale veerkracht men helpt om mensen duurzaam inzetbaar(der) te maken.

Klik hier voor de slides van Yannick Balk

Nicolien Sauerbreij: Diepe dalen hoge pieken

2024 is een Olympisch en Paralympisch jaar. Dat betekent dat er grote uitdagingen zijn voor de sporters, maar ook uitdagingen voor de ontwikkeling van nieuwe sporten. Nicolien vertelde ons hoe de veranderende wereld om haar heen invloed heeft gehad op haar prestaties en gezondheid.

Klik hier voor de slides van Nicolien Sauerbreij

Wetenschappelijke inzichten: Urban sports

Samen met Mathijs Hofmijster, Elsemieke Nieuwenhuyzen Kruseman en Nederlands Kampioen Skateboarden Daniel Moragues uit Urban & Vechtsportprogramma van Topsport Amsterdam, legde Nicolien Sauerbreij de link naar nieuwe opkomende sporten en hoe ook zij kunnen profiteren van science en een georganiseerd topsport klimaat.

Lees ons magazine