Home » SportUp Boost Kick-off: 4 ondernemers van start

SportUp Boost Kick-off: 4 ondernemers van start

6 maart 2024

Het SportUp Boost programma heeft officieel zijn aftrap gehad! Op 5 maart 2024 hebben we vier veelbelovende ondernemers in de AISS-Hub verwelkomd. Op welke manier is het nu beter om elkaar te leren kennen? Juist, door middel van een pitch! In slechts drie minuten presenteerden vier organisaties hun propositie begeleidt door hun coaches om elkaar beter te leren kennen. Ben jij benieuwd welke ondernemers dit zijn?

X-Skills

X-Skills ondersteunt sporters met gepersonaliseerde training gebaseerd op data. De X-Skills Beam is een interactief lichtsysteem voor rebounders, met een bijbehorende app met geprogrammeerde oefeningen en voortgangsregistratie. Het verbetert hockey- en voetbalvaardigheden voor spelers op elk niveau middels directe feedback bij veranderingen van trainingsomgeving. Hun missie is om een brede toegang te bieden tot geavanceerde trainingsmethoden, die voorheen alleen beschikbaar waren voor elite clubs en atleten. Met de combinatie van sportexpertise, wetenschap en technologie streeft X-skills ernaar om elke sporter te helpen zijn volledige potentieel te bereiken en het plezier in sport te vergroten.

Meer informatie over X-Skills, bekijk hun website.

ONE2ONE Run

ONE-ONE heeft de ambitie om een AI-gestuurde sociale hub voor diverse buitenactiviteiten te worden: eenvoudig creëren, deelnemen en delen van buitenideeën, van wandelingen tijdens zonsondergang tot ochtenden kitesurfen. Hun waardepropositie omvat het verlagen van de drempel om te starten met sporten en bewegen. Lokale bedrijven kunnen via hun platform evenementen creëren en ondersteunen. De belangrijkste concurrenten zijn Strava en Meetup, maar zij onderscheiden zich door te focussen op veel verschillende outdoor activiteiten.

The Head Coach

The Head Coach wilt persoonlijke problemen verbeteren, waar vaak de nodige vaardigheden en kennis missen, ondersteunt ‘The Head Coach’ men om het huidige gedrag te veranderen.  Ze ontwikkelen vijf workshops die de kans zullen vergroten om gewenst gedrag te bereiken. The Head Coach heeft met B2B de focus op werknemers tussen 25 en 35 jaar. Momenteel wordt het concept getest in Amsterdam, maar heeft het doel om uit te bereiden. Ze onderscheiden zich door de brug te slaan tussen ‘weten wat te doen’ en ‘hoe te doen’, met een holistische benadering om gewenst gedrag te bereiken en behouden.

FEMALID

FEMALID streeft naar gendergelijkheid in de gezondheidszorg met gebruiksvriendelijke en duurzame containers voor medische urinetests, speciaal ontworpen voor vrouwelijke atleten en patiënten. De huidige containers zijn moeilijk voor vrouwelijk gebruik en gebruiken veel plastic. FEMALID lost dit op door containers te ontwerpen vanuit een vrouwelijk perspectief, met duurzame materialen, voor een comfortabele en praktische ervaring. Dit bevordert gendergelijkheid en duurzaamheid in de gezondheidszorg, terwijl het voorkomt dat urine morsen en het gebruiksgemak vergroot voor vrouwen.

Volgende bijeenkomst – De eerste workshopdag

De volgende bijeenkomst van Sportup Boost vindt plaats op 19 maart, workshopdag 1! Tijdens de eerste workshop zullen Hein Daanen en David Mann de sessie met het thema ‘Problem’ leiden. Daarnaast zal Cees van Bladel zijn persoonlijke ondernemerservaring delen als gast spreker. Als Olympisch zeiler heeft hij twee succesvolle bedrijven opgericht: Planeer en Volan Solutions.

 

Lees ons magazine