Home » SportUp Boost workshop 4: financiën en intellectueel eigendom

SportUp Boost workshop 4: financiën en intellectueel eigendom

13 mei 2024

Workshop 4: financiën en intellectueel eigendom

In de financiën sessie doken deelnemers samen met Enno Masurel, professor Sustainable Entrepreneurship (VU) in verschillende financieringsmogelijkheden zoals bootstrapping, crowdfunding en microfinanciering. Met de nadruk op winst- en verliesrekeningen, balans en kasstroomprognoses begrepen ondernemers het belang van het afstemmen van financiële modellen op hun ondernemersrol en organisatiedynamiek. Intussen leidde Dynion Bakker, adviseur Intellectueel Eigendommen (RVO), een verhelderende sessie over intellectueel eigendom, waarbij het belang ervan en de verschillende vormen werden belicht. Van patenten tot handelsmerken kregen deelnemers inzicht in het beschermen van hun innovaties en creaties, cruciaal voor langdurige duurzaamheid en concurrentievermogen.

Het hoogtepunt van het evenement was het opwindende Dragons’ Den pitching-spel, waar startups streden om financiering van een panel van gewaardeerde juryleden. Gefeliciteerd aan X-Skills, Michael en Bo,voor het behalen van de overwinning met een overtuigende pitch, waarbij ze een aanzienlijke investering van 59.000K (visuele representatie) veiligstelden.

Met waardevolle feedback en deskundige begeleiding van brancheleiders zoals Eric van Veen, Aswin Steenhof en anderen, vertrokken deelnemers uitgerust met bruikbare inzichten om hun ondernemersavonturen vooruit te helpen.

 

Lees ons magazine