Home » SportUp Boost workshop 1: ‘problem solving’ & gastspreker Cees van Bladel

SportUp Boost workshop 1: ‘problem solving’ & gastspreker Cees van Bladel

25 maart 2024

Op dinsdag 19 maart trapten we af met de eerste workshop dag van het SportUp Boost programma. Het thema was gericht op de eerste fase in de start-up fase: het definiëren van de probleemfase. Hein Daanen en David Mann waren de workshop coaches deze dag. Aansluitend nam Cees van Bladel de startups mee in zijn proces van de twee ondernemingen: van nul naar de onderneming. 

Workshop 1

Vanuit verschillende invalshoeken zijn de startups meegenomen door deze probleemfase. Een aantal modellen en onderwerpen zijn uitgelicht zoals Business Model Canvas, Innovation Matrix,  Customer Storming,  Persona Template’s, Decision Making, Customer Journey en Value Proposition. Gedurende deze reeks van thema’s was er ruimte voor brainstorm- en werksessies.

Cees van Bladel

Om bij deze praktische dag meer gevoel te krijgen, heeft Cees van Bladel een inspirerende sessie gegeven. Hij is ondernemer en heeft twee succesvolle bedrijven opgezet: Marine Solutions Volans Solutions. Beide initiatieven proberen twee verschillende markten aan te boren met nieuwe technische ontwikkeling. Marine Solutions is een startup dat zich richt op duurzaam varen met gebruik van waterstof. De focus ligt daarbij op snel varende, kleinere boten voor professioneel gebruik. Volans Solutions probeert het gat te verkleinen tussen professioneel en recreatief roeien.

Samenvatting

De dag is voorbij gevlogen. Het doel van deze workshop dag was om zowel inzichten als praktische voorbeelden te presenteren binnen dit thema, maar vooral ook middels interactie elkaar verder te helpen. Cees van Bladel, met jaren ervaring binnen sportinnovaties en ondernemerschap, heeft daar enorm aan bijgedragen!

We kijken uit naar de volgende sessies, de workshop dagen op maandag 15 en dinsdag 16 april!

 

 

 

Lees ons magazine